Interessant:

5 handige WhatsApp tips

tips 17 februari 2019 om 13:33

Met wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers is WhatsApp één van de meest gebruikte messenger apps ter wereld. Ondanks het vele gebruik van deze app zijn er toch nog functies waar je (waarschijnlijk) niet van gehoord hebt. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Met de populaire app WhatsApp kan je gratis berichten versturen via intenet. Ook in Nederland is WhatsApp zeer populair. Met onderstaande tips haal je nog meer uit WhatsApp. Om echt snel te WhatsAppen kan je WhatsApp ook gebruiken op je computer.

1. Geen blauwe vinkjes meer

Als je een berichtje via WhatsApp verstuurt krijg je te maken met vinkjes. Één grijs vinkje betekent dat het bericht verzonden is, twee grijze vinkjes geven aan dat het bericht is ontvangen, en als die vinkjes blauw worden weet je dat de ontvanger het bericht heeft gelezen. In sommige gevallen kan het onhadig zijn als de afzender precies weet wanneer je iets hebt gelezen, of hou je dit soort gegevens liever voor jezelf. Je kan de blauwe vinkjes uitzetten via de instellingen. Klik bij de instellingen op account en klik dan op privacy. Hier kan je leesbewijzen aan of uit zetten. (Let op: Als je de leesbewijzen uitschakelt, krijg je ook de leesbewijzen van andere gebruikers niet meer te zien.)

WhatsApp blauwe vinkjes

2. Gebruik opmaak in je tekst

Als wilt dat een bepaald woord of gewoon je hele bericht meer aandacht krijgt kan je het opmaken. Zo kan je je getypte tekst vet, cursief of doorgestreept maken. Dit doe je door speciale tekenst te gebruiken, je gebruikt een leesteken voor en na de gewenste tekst. *Met een asterisk maak je de tekst vet* _Met een liggend streepje wordt je bericht cursief_ ~Met een tilde wordt je tekst doorgestreept~

WhatsApp berichten opmaken

3. Bepaal wanneer een bericht is ontvangen en gelezen

Als je aan de vinkjes niet genoeg hebt en meer wilt weten over je verzonden bericht moet je je bericht ingedrukt houden. Nu heb je het bericht geselecteerd en verschijnt er een soort extra menu. Hier kan je op de informatieknop drukken. Als de berichtinformatie hebt geopend kan je zien wanneer het bericht is afgeleverd en wanneer het is gelezen. In een groepchat kan je zelf zien wie het bericht heeft ontvangen en gelezen, en op welk tijdstip.

WhatsApp berichtinfo

4. Vind belangrijke berichten terug

Als je bang bent dat je een belangrijk bericht niet meer terug kunt vinden kan je het markeren met een ster. Berichten met een ster kan je in het menu weer makkelijk terugvinden. Om het gewenste bericht te markeren met ster hou je het bericht ingedrukt. Nu klik je op de ster en het berich staat genoteerd met een ster. Om je berichten met ster weer terug te vinden ga je naar het menu van WhatsApp en klik je op 'Berichten met ster'. Hier staan alle belangrijke berichten.

WhatsApp berichten markeren

5. Demp gesprekken

Als gesprekken in een WhatsApp groep uit de hand lopen of als je van een bepaalde chat even geen meldingen wilt ontvangen kun je een gesprek dempen. Je kunt een chat dempen door in de chat op de naam te drukken en op dempen te drukken. Hier kan je kiezen hoe lang je het gesprek wilt dempen. Je kan het dempen natuurlijk ook handmatig weer opheffen.

WhatsApp geluid dempen

Bonustip 1 - Deel je locatie

In oktober 2017 voegde Whatsapp de mogelijkheid om je locatie te delen toe. Of je nu met vrienden afspreekt, familie wil laten weten waar je bent of je reis deelt; live locatie is een simpele en veilige manier om mensen te laten weten waar je bent. Deze end-to-end versleutelde functie maakt het mogelijk om te beheren met wie en voor hoe lang jij jouw locatie deelt. Je kunt het delen altijd stoppen of de timer simpelweg laten aflopen. Je kan je locatie makkelijk delen door op de knop voor het toevoegen van bijlages te drukken. Vervolgens kan je daar de optie locatie kiezen. 

WhatsApp locatie delen

portablegear.nl