Interessant:

Top 10 tablets van 2015

achtergrond 28 december 2015 om 10:11

Tablets waren in 2015 niet zo populair als in voorgaande jaren, maar hebben inmiddels wel een vaste plek in de meeste huishoudens ingenomen. PortableGear zet de tien opmerkelijkste tablets van 2015 voor je op een rij.

1. Apple iPad Pro

Apple introduceerde in 2015 met de 12,9-inch iPad Pro haar grootste iPad-model ooit. De breedte van het scherm is zo gekozen dat er twee iPad Air 2 applicaties naast elkaar kunnen draaien, mede dankzij de nieuwe multitasking-mogelijkheden van iOS 9. Nieuw is ook de integratie van vier luidsprekers in de body van de iPad Pro. Als je de tablet kantelt wordt het volume van de luidsprekers aan de linker en rechterkant zo aangepast dat het totale volume gelijk en gebalanceerd blijft. De startknop is voorzien van een Touch ID-vingerafdruksensor, zodat je jezelf met een vingerafdruk kan identificeren. Speciaal voor de iPad Pro introduceerde Apple verder twee nieuwe, los verkrijgbare accessoires. De Smart Keyboard-accessoire is zowel een beschermhoes als toetsenbord. Nieuw is ook de Apple Pencil, waar je mee op het scherm kan tekenen.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

2. Samsung Galaxy Tab S2 8.0/9.7

Samsung kwam in 2015 met de nieuwe Galaxy Tab S2-serie, bestaande uit de 8-inch Galaxy Tab S2 8.0 en 9,7-inch Galaxy Tab S2 9.7. Deze tablets bieden een helder SuperAMOLED-display met Adaptive Display (stemt beeldverzadiging en scherpte automatisch af op de kleurtemperatuur en belichting van de omgeving) en Reading Mode (past de helderheid van het scherm aan, zodat je langere tijd kunt lezen zonder je ogen te vermoeien). De Galaxy Tab S2 is verder voorzien van een ingebouwde vingerafdrukscanner, waarmee je via een simpele druk op de home-toets eenvoudig toegang hebt tot de tablet. De krachtige 64-bit octa-core processor met 3GB RAM zorgt voor vlotte prestaties en het 32GB geheugen is uitbreidbaar via microSD (tot 128GB). De tablets draaien op Android 5.0 Lollipop en komen met Microsoft Office Solutions (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) voor het creëren en bewerken van documenten. Via het optioneel verkrijgbare Book Cover Keyboard (met ingebouwd trackpad) is de Galaxy Tab S2 te transformeren naar een laptop. 

Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Samsung Galaxy Tab S2 9.7

3. Microsoft Surface Pro 4

Microsoft breidde in 2015 haar Surface-tabletserie in 2015 uit met Microsoft Surface Pro 4. Dit is een Windows 10 Pro-tablet met een 12,3-inch PixelSense-display, die komt met een een 6de generatie Intel Core M-, Core i5- of Core i7-processor. Dankzij de handige kickstand kan je de Surface Pro 4 in verschillende posities gebruiken en Microsoft belooft een batterijduur tot 9 uur. Je krijgt de beschikking over een 30-dagen trialversie van Office, een microSD-kaartslot, een full size USB 3.0-aansluiting en een Mini DisplayPort. Aan de voorzijde van de tablet vind je een 5-megapixel HD-camera en aan de achterzijde een 8-megapixel camera met Full HD-videorecorder (maar zonder flitser). Voor de Surface Pro 4 is optioneel de Surface Pro 4 Type Cover beschikbaar, een beschermhoes met toetsenbord waarmee je de tablet transformeert in een laptop. De opnieuw ontworpen (eveneens optionele) Surface Pen komt met 1.024 niveaus van drukgevoeligheid, waarmee je met enorme precisie kunt tekenen en schrijven.

Microsoft Surface Pro 4
Microsoft Surface Pro 4

 

4. Apple iPad mini 4

De iPad mini-serie werd in 2015 geruisloos uitgebreid met de iPad mini 4. Dit laatste mini-model iPad heeft nu vrijwel dezelfde specificaties als de grotere iPad Air 2. De mini 4 heeft een 7,9-inch Retina-display met een resolutie van 2.048 x 1.536 pixels en is voorzien een dual-core Apple A8-processor. Aan de achterzijde van de iPad mini 4 vind je een 8-megapixel iSight-camera met verbeterde gezichtsherkenningstechnologie, panoramamodus, burstmodus, videostablisatie en opties voor time-lapse video, slo-mo video (120 fps) en 1080p Full HD (30 fps) video-opnames. De iPad mini 4 is daarnaast voorzien van de Touch ID-vingerafdruksensor, waarmee de tablet is te locken en unlocken, persoonlijke data is te beveiligen en je aankopen kan doen in de iTunes Store. De mini 4 draait op iOS 9 en ondersteunt daarmee multitasking en bekende voorgeinstalleerde apps als Safari, Maps, Game Center, Photo Booth, iCloud en Find My Phone. 

Apple iPad mini 4
Apple iPad mini 4

5. Sony Xperia Z4 Tablet

Sony voegde in 2015 de Sony Xperia Z4 Tablet toe aan het tabletsegment. Dit is een waterbestendige Android 5.0-tablet met een 10,1-inch display met 2K resolutie (2.560 x 1.600 pixels). Met een dikte van 6,1 millimeter en een gewicht van 393 gram (voor de WiFi + LTE-versie) is de Xperia Z4 Tablet zeer licht en makkelijk mee te nemen. De kwalitatief hoogwaardige roestvrij stalen, metalen hoeken en het mineraalglas geven de Xperia Z4 Tablet een premium design. De tablet is verder voorzien van een 64-bit octa-core Qualcomm Snapdragon 810-processor, intern geheugen van 32GB en een indrukwekkend uithoudingsvermogen dankzij de 6.000 mAH accu en de STAMINA mode. Deze laatste modus schakelt achtergrondfuncties uit die niet gebruikt worden om zo de accuduur te verlengen.

Sony Xperia Z4 Tablet
Sony Xperia Z4 Tablet

6. Asus ZenPad S 8.0

Met de Asus ZenPad S 8.0 (Z380C) kwam het Taiwanese Asus in 2015 met een complete 8-inch tablet voor een budgetvriendelijke prijs. De ZenPad S 8.0 is een 8-inch tablet met Android 5.0 Lollipop, een quad-core Intel Atom x3-processor, een WXGA-display (1.280 x 800 pixels), een 2-megapixel selfie-camera en een 5-megapixel hoofdcamera. De ZenPad S 8.0 ondersteunt verder Asus VisualMaster, een suite van exclusieve visuele verbeteringstechnologieën die hardware en software combineren om alle weergaveaspecten te optimaliseren, wat resulteert in een realistische kijkervaring. Tot slot vind je bovenop het Android-besturingssysteem de Asus ZenUI-interface.

Asus ZenPad S 8.0
Asus ZenPad S 8.0

7. Microsoft Surface 3

Met de Microsoft Surface 3 introduceerde Microsoft in 2015 ook een nieuwe Surface-tablet voor consumenten. De Surface 3 is een compactere versie (met een 10,8-inch display) van de eerder uitgebrachte Microsoft Surface Pro 3 (met 12-inch display). Dit model draaide oorspronkelijk op Windows 8.1 (een update naar Windows 10 volgde later) en komt met een gratis 1-jarig abonnement op Office 365 Personal en inclusief volledige versies van Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote en 1TB online opslaggeheugen via OneDrive. De Surface 3 is verder voorzien van de nieuwste quad-core Intel Atom x7-processor voor vlotte prestaties en beschikt over een batterij die volgens Microsoft een gebruiksduur biedt van 10 uur. Microsoft biedt verder veel optionele accessoires aan, waarmee de tablet kan worden getransformeerd in een laptop. Hieronder zijn de Surface 3 Type Cover (beschermhoes met toetsenbord), het Surface 3 Docking Station (waarmee je een HD monitor, printer, muis en toetsenbord kan aansluiten) en de Surface Pen (voor het snel maken van notities en tekeningen).

Microsoft Surface 3
Microsoft Surface 3

8. Acer Predator 8

Met de Acer Predator 8 (GT-810) introduceerde Acer in 2015 een bijzonder fraaie tablet voor gamers. Deze 8-inch gaming-tablet heeft een geborsteld aluminium design, een Intel Atom x7-processor en komt met Android 5.1 Lollipop. Het Full HD beeldscherm (1.920 x 1.200) zorgt voor een helder beeld, terwijl Predator Quadio, met vier luidsprekers aan de voorzijde - afgedekt met een raster van rood roestvrij staal - zorgt voor virtueel surround sound met een realistische stereo-audio. Verder zorgen de zachte bewerkte panelen op de achterzijde ervoor dat het apparaat probleemloos vastgehouden kan worden. Om de visuals een extra kick te geven brengt de Predator ColorBlast-technologie van Acer de hoogwaardige kleur van professionele monitoren naar de tablet. Daar komt bij dat Predator TacSense het gamen aangenamer en specialer maakt door het met haptische feedback te verrijken. De Predator 8 is tot slot ook geschikt voor schetsen of schrijven. Hiervoor kan op de tablet elk schrijfinstrument worden gebruikt met een punt van twee millimeter, bijvoorbeeld een potlood of eventueel de optionele Acer Accurate Stylus.

Acer Predator 8
Acer Predator 8

9. Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Het Chinese Lenovo kwam in 2015 met de Lenovo Yoga Tab 3 Pro. Bijzonder aan deze flexibele 10,1-inch QHD-tablet is de ingebouwde 70" projector. De tablet heeft de Netflix-app voorgeïnstalleerd en is uitgerust met Dolby Digital Plus die Netflix samen met zijn HD content streamt. Dit biedt een helder en meeslepend geluid wanneer je films of TV-series streamt via Netflix. De Tab 3 Pro is verder uitgerust met vier krachtige JBL-speakers, Android 5.1 Lollipop, een quad-core Intel Atom x5-processor, twee camera's (13-megapixel achter, 5-megapixel voor), een 10.200 mAh batterij en 16GB of 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD).

Lenovo Yoga Tab 3 Pro
Lenovo Yoga Tab 3 Pro

10. Samsung Galaxy View

De Samsung Galaxy View heeft een 18,4-inch display en het is daarmee de vraag of het eigenlijk nog wel een tablet te noemen is. Samsung introduceerde dit 'portable multimediasysteem' in oktober 2015 en legde ermee de focus op televisie, entertainment en multimedia. Dankzij het grote scherm en de ingebouwde stereospeakers is de Galaxy View zeer geschikt voor het bekijken van video's en gebruik van andere multimedia-toepassingen zoals muziek, games en sociale communicatie. De 5.700 mAh accu biedt de mogelijkheid om tot 8 uur achtereen films te bekijken. Deze tablet draait op Android 5.1 Lollipop en biedt de mogelijkheid tot videochatten dankzij de 2,1-megapixel Full HD-frontcamera. De Galaxy View is tot slot eenvoudig te bedienen middels het touchscreen en biedt een geintegreerde kickstand met twee standen.

Samsung Galaxy View
Samsung Galaxy View

portablegear.nl