Interessant:

Top 10 smartwatches van 2015

achtergrond 22 december 2015 om 15:35

In 2015 hebben smartwatches een ware opmars gemaakt. PortableGear zet de tien fraaiste en bijzonderste slimme horloges van afgelopen jaar voor je op een rij.

1. TAG Heuer Connected

De TAG Heuer Connected, van de Zwitserse horloge fabrikant TAG Heuer, is met een prijs van 1.350 euro één van de duurste smartwatches uit 2015. Tegelijkertijd is het echter ook één van de allerfraaiste smartwatches van het jaar. Deze Android Wear-watch is vervaardigd van supersterk titanium en beschikt over een Intel Atom Z34XX-processor met ondersteuning voor Bluetooth, WiFi en 4GB geheugen. Het horloge is waterbestendig en verder voorzien van een saffierkristallen touchscreen. Alle apps, snelkoppelingen en notificaties zijn te gebruiken zonder dat de klassieke horloge-uitstraling teloor gaat. Tevens is het horloge, dat zowel compatibel is met Android als iOS, voorzien van een minuscule microfoon voor Google Voice Control.

TAG Heuer Connected
TAG Heuer Connected

2. Apple Watch

De Apple Watch was de populairste smartwatch van 2015, met naar verluidt 7 miljoen verkochte exemplaren (al heeft Apple dit niet officieel bevestigd). Dat is opmerkelijk voor een smartwatch die alleen compatibel is met iOS 8 of hoger. Bijzondere elementen van de Apple Watch zijn het Digital Crown-draaiwieltje aan de zijkant (waarmee je snel kan scrollen en zoomen, zonder dat je vinger het zicht op het display belemmert) en het 2,5-inch Retina-display met Force Touch (een technologie die kan waarnemen hoe hard je drukt, wat nieuwe mogelijkheden tot de bediening van apps biedt). De Apple Watch is met een prijs vanaf 669 euro niet goedkoop. Daarnaast heb je de keuze uit de goedkopere Apple Watch Sport (vanaf 419 euro) en de zeer exclusieve gouden Apple Watch Edition (vanaf 11.200 euro).

Apple Watch
Apple Watch

3. Samsung Gear S2

Met de Samsung Gear S2 introduceerde Samsung in 2015 eindelijk eens een smartwatch die op positieve kritieken kon rekenen. Deze smartwatch biedt een roterende bedieningsring waarmee je, samen met de buttons Home en Back, snel en gemakkelijk toegang hebt tot berichten en apps. Deze smartwatch ondersteunt 3G, Bluetooth 4.1, WiFi en NFC en is verder voorzien van een rond 1,2-inch SuperAMOLED-scherm, het Tizen OS-besturingssysteem, een 1GHz dual-core processor, 512MB RAM en 4GB geheugen. Tot slot is de Gear S2 waterbestending. Naast de originele Gear S2 met plastic polsband is ook de Gear S2 classic met leren band beschikbaar. Tevens verscheen er een speciale uitvoering van de Gear S2 classic van luxe modemerk BALR.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

4. Huawei Watch

De Huawei Watch ontving in 2015 vooral veel lof voor het fraaie, hoogwaardige design. Deze eerste smartwatch van Huawei is waterbestendig en voorzien van een krasbestendig 1,4-inch AMOLED-touchdisplay. De behuizing is vervaardigd van onder meer roestvrij staal, van een kwaliteit die vaak alleen op luxe-horloges wordt aangetroffen. De Huawei Watch draait op Android Wear en biedt onder meer een ingebouwde hartslagsensor en een ingebouwde microfoon. Het horloge is te pairen met een smartphone met Android 4.3 of hoger, waarna je op het horloge eenvoudig sms'jes, e-mails, apps, notificaties en de agenda kan ontvangen.

Huawei Watch
Huawei Watch

5. Motorola Moto 360 2 

De originele Motorola Moto 360 (uit 2014) was de eerste smartwatch die er werkelijk uitzag als een horloge en met de tweede generatie verfijnde Motorola in 2015 het klassieke design. De nieuwe live wijzerplaten exclusief voor Moto 360 2 maken het makkelijker om aan de hand van snelkoppelingen van je meest gebruikte apps op de wijzerplaat direct in actie te komen. De Moto 360 2 draait op op Android Wear en ondersteunt Bluetooth en WiFi, zodat je in een oogopslag meldingen en belangrijke informatie op je pols kan bekijken en op berichten kan reageren met je stem. De Moto 360 is daarnaast voorzien van Moto Body, dat zijn nauwkeurige sensoren, waarmee je je hartslag en de calorieën die je verbrandt kunt volgen. Tegelijkertijd met de Moto 360 2 onthulde Motorola de sportieve Moto 360 Sport, die nog niet in Nederland is verschenen.

Motorola Moto 360 2 (2015)
Motorola Moto 360 2 (2015)

6. Asus ZenWatch 2

Asus bouwde in 2015 met de Asus ZenWatch 2 voort op de originele ZenWatch. Deze waterbestendige smartwatch draait op Android Wear en beschikt over een AMOLED-display van het krasbestendige Gorilla Gass 3, een Qualcomm-processor en een IP67-certificaat (wat inhoudt dat het toestel stof- en waterbestendig is). Nieuw ten opzichte van het originele model is verder een draaiwieltje aan de zijkant, voor meer bedieningsmogelijkheden. Daarnaast is de Remote Camera-functie (waarmee je de viewfinder van je smartphone-camera op je smartwatch kan zien) verbeterd - deze biedt nu snellere prestaties, een groter bereik, een zoom-optie en de mogelijk om te wisselen tussen de camera's aan de voorzijde en achterzijde van je smartphone.

Asus ZenWatch 2
Asus ZenWatch 2

7. Pebble Time Steel

Smartwatch-fabrikant Pebble presenteerde in 2015 de nieuwe Pebble Time-serie. De Pebble Time Steel combineerde een premium design met de krachtige, nieuwe technologie van de originele Pebble Time. Waar de Pebble Time een sportieve look & feel heeft, is de Pebble Time Steel meer verfijnd en gemaakt van premium materialen, zoals roestvrij staal. Het horloge is daarnaast volledig waterbestendig en beschikt verder over een timeline-interface, een e-paper-kleurenscherm (dat zorgt voor een laag energieverbruik, waardoor je minder vaak de batterij hoeft op te laden) en een ingebouwde microfoon voor snelle spraakoproepen en -notities.

Pebble Time Steel
Pebble Time Steel

8. LG Watch Urbane

LG introduceerde in 2015 met de LG Watch Urbane haar derde smartwatch, na de G Watch en de G Watch R. De Watch Urbane draait op Android Wear en is net als de G Watch R gevormd rondom hetzelfde 1,3-inch full circle P-OLED scherm. Dit horloge heeft een roestvrij stalen behuizing en biedt een technologie die de hartslag en gemiddelde hartslag van de drager meet tijdens het sporten. De Always-On ambient-modus geeft de tijd op het display te allen tijde weer in de gedimde modus, waardoor de levensduur van de batterij wordt verlengd. De Watch Urbane is verder waterbestendig (IP67-certificaat) en beschikt over een 1,2GHz Qualcomm Snapdragon 400-processor, 4GB geheugen en een 410 mAh batterij. Deze smartwatch is compatibel met smartphones met Android 4.3 of hoger. De Watch Urbane, die ook de EISA Award voor beste 'European Wearable Device' kreeg, verscheen later in een exclusieve luxe-editie van 23-karaats goud onder de naam LG Watch Urbane Luxe.

LG Watch Urbane
LG Watch Urbane

9. TomTom Spark/Runner 2

De Nederlandse navigatiefabrikant TomTom onthulde in 2015 een nieuw sporthorloge met de TomTom Spark, ook bekend als de TomTom Runner 2. Deze modellen komen in vier verschillende uitvoeringen: GPS, Music GPS, Cardio GPS of Cardio + Music GPS. De Music-uitvoeringen van deze sportieve smartwatch bieden 3GB aan opslagruimte (genoeg voor 500 muzieknummers) en een geïntegreerde muziekspeler, zodat je altijd je muziek bij de hand hebt. Muziek is draadloos te streamen naar een Bluetooth-koptelefoon. De Cardio-modellen bieden als extra een geintegreerde hartslagmeter, zodat je geen aparte hartslagmeter om je borst meer hoeft te dragen. Alle modellen bieden GPS-support, waardoor je altijd real-time informatie beschikbaar hebt over de tijd, afstand, snelheid, tempo en verbrande calorieën. Het aantal stappen, de tijd dat je actief bent, de afstand, verbrande calorieën en slaaptijd worden allemaal bijgehouden door de 24/7 activity tracker. De Spark/Runner 2 is waterbestendig tot 50 meter en compatibel met Android en iOS.

TomTom Spark
TomTom Spark

10. Garmin vivoactive

De Garmin vivoactive, die de Amerikaanse navigatiefabrikant Garmin begin 2015 presenteerde, is een GPS-smartwatch/activiteitstracker, die waterbestendig is tot 50 meter onder water. Het toestel is compatibel met de Garmin Connect-app voor Android, iOS en Windows Phone. De vivoactive maakt via Bluetooth verbinding met je smartphone. Dit slimme horloge beschikt onder meer over een ingebouwde hartslagsensor. Verder is het mogelijk je dagelijkse activiteiten te registreren en notificaties op de vivoactive te ontvangen. Tevens krijg je de optie om de muziekspeler op je smartphone te bedienen of een geluid in te spreken om je smartphone te helpen lokaliseren.

Garmin vivoactive
Garmin vivoactive

portablegear.nl