Interessant:

Verschil Samsung Galaxy S Advance - Galaxy S (S1 en S2)

achtergrond 24 maart 2013 om 10:03

De Samsung Galaxy S Advance (i9070) is één van de populairste mid-range Android-smartphones van Samsung van het moment. PortableGear zet de verschillen met de Galaxy S1 en Galaxy S2 op een rij.

De succesvolle Galaxy S-serie van Samsung startte in 2010 met de Samsung Galaxy S (i9000), die inmiddels niet meer verkrijgbaar is. Begin 2011 werd het succesvolle toestel opgevolgd door de Galaxy S2 (i9100), die nog altijd in de winkels ligt. Dankzij de komst van de Galaxy S3 en de Galaxy S4 is de prijs van de Galaxy S2 gedaald, waardoor ook dit toestel een aantrekkelijk geprijsd mid-range model is geworden. Begin 2012 introduceerde Samsung met de Samsung Galaxy S Advance (i9070) een verbeterde uitvoering van de originele Galaxy S, een interessant alternatief voor de Galaxy S2. PortableGear bespreekt de zes belangrijkste verschillen tussen de drie toestellen op het gebied van design, display, besturingssysteem, camera, geheugen en processor.

Design & display

De Samsung Galaxy S Advance verschilt met afmetingen van 123,2 x 63 x 9,7 millimeter en een gewicht van 120 gram niet veel van de originele Galaxy S (122,4 x 64,2 x 9,9 millimeter, 119 gram). Zowel de Galaxy S Advance als het originele model heeft een helder 4-inch multitouch SuperAMOLED-display (met een resolutie van 480 x 800 pixels) van het krasbestendige Gorilla Glass. De Galaxy S2 heeft een groter display van 4,3-inch, dus dit toestel is groter en langer (125,3 x 66,1 millimeter). Samsung heeft het echter wel voor elkaar gekregen om de Galaxy S2 dunner (8,5 millimeter) en lichter (116 gram) te maken dan de twee andere S-modellen. De Galaxy S2 maakt ook gebruik van krasbestendig Gorilla Glass en heeft eveneens een resolutie van 480 x 800 pixels. De toegepaste schermtechnologie (SuperAMOLED Plus) op dit toestel is echter verbeterd. Alle toestellen zijn beschikbaar in het zwart of wit.

Besturingssysteem

De originele Galaxy S werd in eerste instantie geleverd met Android 2.1; later zijn er updates naar Android 2.2 en Android 2.3 voor beschikbaar gekomen. Verdere updates zullen voor dit toestel niet meer worden uitgerold, waardoor de originele Galaxy S niet alle Android-apps meer zal ondersteunen. De Galaxy S Advance draait bij levering op Android 2.3 Gingerbread; een update naar Android 4.1 volgt spoedig. De Galaxy S2 werd in eerste instantie eveneens geleverd met Android 2.3 Gingerbread. Inmiddels zijn er voor de Galaxy S2 updates naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich en Android 4.1 Jelly Bean uitgerold, zodat je met dit toestel kan rekenen op optimale Android-support. Verder zijn de Galaxy S Advance en Galaxy S2 voorzien van de TouchWiz 4.0-interface; de originele Galaxy S moet het doen met het minder verfijnde TouchWiz 3.0.

Camera

De Galaxy S Advance heeft net als de originele Galaxy S een 5-megapixel camera met een 720p HD-videorecorder aan boord. De originele Galaxy S kreeg echter veel kritiek wegens het ontbreken van een LED-flitser; deze is op de Galaxy S Advance dan ook toegevoegd. Tevens beschikt het Advance-model over een verbeterde frontcamera/webcam: deze sensor telt nu 1,3-megapixel in plaats van 0,3 (VGA)-megapixel. De cameracapaciteiten van de Galaxy S2 zijn echter nog een stapje beter dan van de Galaxy S Advance: de S2 is voorzien van een 8-megapixel camera met LED-flitser, een 1080p Full HD-videorecorder en een 2-megapixel frontcamera/webcam.

Geheugen

De Samsung Galaxy S Advance is verkrijgbaar in uitvoeringen met 8GB of 16GB geheugen, net zoals de originele Galaxy S. Bij de Galaxy S2 heb je de keuze uit 16GB of 32GB geheugen. Het geheugen van alle drie de toestellen is uitbreidbaar middels microSD.

Processor

De Samsung Galaxy S2 heeft de krachtigste processor van de drie toestellen aan boord, te weten een Samsung Exynos-chipset gebaseerd op een dual-core 1,2 GHz Cortex-A9-processor (met 1GB RAM). De Galaxy S Advance volgt met een NovaThor U8500-chipset gebaseerd op een dual-core 1GHz Cortex-A9-processor (met 768MB RAM). De prestaties van de originele Galaxy S kunnen zich niet meten aan deze modellen met een single-core Hummingbird-chipset gebaseerd op een 1GHz Cortex-A8-processor (met 512MB RAM).

Conclusie

De Samsung Galaxy S Advance en de Samsung Galaxy S2 bieden beide aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van de (niet meer verkrijgbare) originele Galaxy S. De Galaxy S2 is het krachtigste toestel van de drie, maar met een prijs rond de 300 euro ook het duurste. Als je genoegen kan nemen met iets mindere - maar nog altijd uitstekende - specificaties is de Galaxy S Advance (met een prijs rond de 250 euro) een aantrekkelijk goedkoper alternatief.

Samsung Galaxy S Advance vs. Galaxy S: verschil
Samsung Galaxy S Advance vs. Galaxy S: verschil

portablegear.nl