Interessant:

Lenovo IdeaPad en ThinkPad tablets gepresenteerd

nieuws 21 juli 2011 om 10:43

Het Chinese Lenovo heeft drie 10,1-inch tablets geintroduceerd: de IdeaPad K1 (met Android 3.1) en de zakelijke ThinkPad Tablet (eveneens met Android 3.1) en de IdeaPad P1 (met Windows 7 Professional).

De Lenovo IdeaPad K1 verscheen vorige week reeds op de supportsite van Lenovo. De K1 is het consumentenmodel en is voorzien van een 1GHz NVIDIA Tegra 2-processor, WiFi, Bluetooth, een simkaartslot (voor 3G), een 2-megapixel webcam en een 5-megapixel camera, miniHDMI en een microSD-kaartslot. De IdeaPad K1 heeft maximaal 1GB DDR2 RAM en een Solid State Drive van maximaal 64GB. De Lenovo 'SocialTouch'-applicatie helpt je je Facebook- en Twitter-accounts te managen.

Lenovo IdeaPad P1, IdeaPad K1 en ThinkPad Tablet
Lenovo IdeaPad P1, IdeaPad K1 en ThinkPad Tablet

De 10,1-inch Lenovo IdeaPad P1 heeft een 1,5GHz Intel-processor en draait op Windows 7 Professional. Aangezien Windows lastiger te bedienen is met de vingers dan Android, wordt de IdeaPad P1 geleverd met een styluspen. Verder beschikt dit model over WiFi, Bluetooth, 3G, een 2-megapixel frontcamera, een USB-aansluiting en een microSD-geheugenkaartslot. Het maximale DDR2 RAM bedraagt 2GB en voor het geheugen kan je kiezen uit een 32GB of 64GB SSD.

Lenovo IdeaPad P1
Lenovo IdeaPad P1

De Lenovo ThinkPad Tablet is, net als de IdeaPad P1, bedoeld voor zakelijk gebruik. Dit model draait op Android 3.1 Honeycomb en is verkrijgbaar in een uitvoering met WiFi of in een 3G + WiFi-editie. Voor het geheugen heb je de keuze uit 16GB, 32GB of 64GB (uitbreidbaar met een SD-geheugenkaart). De ThinkPad Tablet heeft een 10,1-inch display van het stevige Gorilla Glass en is verkrijgbaar met een styluspen. Verder kan je rekenen op een 2-megapixel webcam, een 5-megapixel frontcamera, WiFi, Bluetooth 2.0, Microsoft ActiveSync, aGPS, een simkaartslot, een 3-in-1-cardreader en een USB-, miniUSB- en miniHDMI-aansluiting. Ook dit model beschikt over de Lenovo SocialTouch-applicatie voor contact met sociale netwerken. Daarnaast zijn met de Documents to Go-toepassing Office-bestanden te bekijken en te bewerken. Optioneel is ook een case met toetsenbord voor de ThinkPad Tablet verkrijgbaar.

Lenovo ThinkPad Tablet
Lenovo ThinkPad Tablet

De Lenovo ThinkPad komt in september naar Nederland en BelgiŽ en kost tussen de 459 en 629 euro (afhankelijk van de exacte configuratie). Er zijn nog geen plannen om de IdeaPad K1 en P1 naar Nederland en BelgiŽ te brengen.

portablegear.nl