Interessant:

Beste telefoons 2019

topproducten 19 april 2019 om 13:01

Als je op zoek bent naar een top telefoon dan is er voldoende keus in 2019. We zetten alle high-end toestellen voor je op een rij, waarbij de specificaties dicht bij elkaar liggen en de prijzen lopen van 450 tot 1.000 euro.

De afgelopen jaren is de prijs van top telefoons langzaam steeds hoger geworden. 2019 is geen uitzondering op deze regel. Een high-end toestel kost tegenwoordig tussen de 800 en 1.000 euro, met uitschieters naar 1.500 euro. Enige positieve uitzonderingen zijn Nokia en Xiaomi die een top toestel rond de 500 euro verkopen. De prijs van de toppers is dan weliswaar hoog, maar de specificaties liegen er tegenwoordig ook niet meer om. Vrijwel alle toppers hebben een camera met een drievoudige cameramodule, waarmee prachtige foto's gemaakt kunnen worden, de processoren zijn krachtiger dan ooit en ook de schermen zijn van een enorm hoog niveau. We zetten per fabrikant het beste toestel voor 2019 op een rij.

Huawei P30 Pro

Prijs: 999 euro in april 2019

Het toptoestel van Huawei voor 2019 wordt is de Huawei P30 Pro. Met een prijs van rond de 1.000 euro is het geen goedkoop toestel, maar dat is de prijs van de meeste toptoestellen van 2019. De Huawei P30 Pro heeft een uitzonderlijke camera met een vijfvoudige optische zoom. Door de cameratesters van DxOMark is de camera van de P30 Pro uitgeroepen tot de beste camera op een smartphone ooit. Qua design valt direct het grote 6,47-inch OLED scherm op, dat in een bijna randloos frame ligt. Een druppelvormige notch is het enige wat het symmetrische design onderbreekt. Bijzonder is de acoustic display technology. Deze techniek zorgt ervoor dat je geen luidspreker meer nodig hebt om gesprekken te voeren. In plaats daarvan fungeert het scherm als luidspreker. Het toestel is verkrijgbaar in vijf kleuren. 

LG G8 ThinQ

LG is al jaren over haar hoogtepunt als smartphoneleverancier heen. Toch brengen de Koreanen elk jaar trouw een toptoestel uit. Dit jaar is dat de LG G8 ThinQ. Het toestel is een typisch high-end toestel van dit moment, met een drievoudige camera, een Snapdragon 855 SOC, 6 GB RAM en een groot 6,1-inch scherm. Meest opvallende feature op de LG G8 ThinQ is de uitgebreide ondersteuning voor handgebaren. Zo kan je het toestel ontgrendelen met je handpalm, maar kan je het toesel ook bedienen via handbewegingen.

LG G8 ThinQ - Met handherkenning
LG G8 ThinQ - Met handherkenning

Nokia 9 PureView

Prijs: 599 euro in maart 2019

De Nokia 9 PureView is de eerste telefoon ter wereld met 5 camera's. werken alle vijf samen om tot tien keer zoveel licht te verzamelen als een enkele kleurensensor van hetzelfde type. Elk beeld dat door de Nokia 9 PureView wordt vastgelegd is in HDR, met maximaal 12,4 stops dynamisch bereik en een volledige 12 MP-dieptekaart. Elke 12-megapixel foto bevat uitstekende details met een enorme textuur in situaties met zowel fel zonlicht als donkere schaduwen. De dieptekaart maakt een prachtige bokeh (scheptediepte-effect) mogelijk, waarbij je na het shot de scherpstelling in Google Photos kunt aanpassen. Het toestel stelt je in staat om beelden vast te leggen in ongecomprimeerd RAW DNG-formaat en dankzij een partnership met Adobe Photoshop Lightroom kun je de beelden op het toestel zelf bewerken. Nokia heeft wonderbaarlijk genoeg de prijs redelijk laag kunnen houden zonder al te veel concessies te doen. De processor is weliswaar van vorig jaar, maar de rest van de specificaties is vergelijkbaar met de specificaties van de overige high-end toestellen.

Nokia 9 PureView - 5 hoofdcamera's
Nokia 9 PureView - 5 hoofdcamera

Samsung Galaxy S10+

Prijs: 1.000 euro in maart 2019

Samsung scoort al jaren met haar Galaxy S-reeks. De Samsung Galaxy S10+ is een flinke stap voorwaarts ten opzichte van de Galaxy S9. De Galaxy S10 maakt gebruik van Samsungs beste scherm tot nu toe: ’s werelds eerste Dynamic AMOLED-display. Het display toont levendige content in meer kleuren dan ooit, wat heldere en realistische beelden oplevert. De Galaxy S10+ heeft een drievoudige hoofdcamera. Dit jaar heeft Samsung het accent op panoramafoto's gelegd. Eén van de drie lenzen is een ultra-wide lens met een kijkhoek van 123 graden. Dit is bijna gelijk aan het zicht van een mens. Naast een tweede panoramalens heeft de S10+ ook nog een telelens, waarmee je zonder kwaliteitsverlies tot twee keer optisch kan inzoomen. Ook de videokwaliteit is verbeterd. Een nieuwe digitale stabilisatietechnologie maakt het mogelijk om Super Steady te filmen. Of je nu middenin het publiek danst bij een concert of ieder detail probeert vast te leggen tijdens een mountainbiketocht. De camera’s aan zowel de voor- als achterkant filmen tot UHD-kwaliteit. De camera aan de achterkant maakt het bovendien voor het eerst mogelijk om in HDR10+ te filmen. Selfies maak je met een dubbele selfiecamera. De piepkleine selfiecamera is geplaatst in het scherm, waardoor je enkel een klein rondje van het scherm mist. De vervelende notch is daarmee verleden tijd.

Samsung Galaxy S10+ - Kan ook andere apparaten laden
Samsung Galaxy S10+ - Kan ook andere apparaten laden

Sony Xperia 1

Prijs: 949 euro in maart 2019

Voor Sony geldt hetzelfde als LG. Het merk is al een aantal jaren over haar hoogtepunt heen. Toch komt er elk jaar weer een high-end Sony toestel op de markt. Dit jaar is dat de Xperia 1. Sony legt het accent bij de Xperia 1 op het scherm. Het scherm van de Xperia 1 valt direct op door zijn scherpte, grootte en bijzondere beeldverhouding. De Xperia 1 is dan ook ‘s werelds eerste 4K OLED smartphone met 6,5-inch 21:9 CinemaWide scherm. Het toestel biedt met de 21:9-beeldverhouding hetzelfde cinematografische aspect ratio en kleurenpalet waarin de films gemaakt zijn, om een kijkervaring te bieden die exact zo bedoeld is door de regisseur. Het scherm wordt aangedreven door Sony’s prijswinnende BRAVIA tv-technologie. De X1 for mobile engine biedt HDR (High Dynamic Range) remastering technologie om ervoor te zorgen dat van alles wat je bekijkt, inclusief gestreamde content, kan worden genoten met meer contrast, kleur en helderheid. Net als alle andere toestellen heeft de Xperia 1 een drievoudige hoofdcamera.

Sony Xperia 1 - Veel kleuren
Sony Xperia 1 - Veel kleuren

Xiaomi Mi 9

Prijs: 449 euro maart 2019

Voor velen zal Xiaomi onbekend zijn. Xiaomi is een Chinese fabrikant, die sinds enige tijd goed in Nederland verkrijgbaar is. De Mi 9 is het toptoestel van Xiaomi voor 2019. Het toestel heeft de laagste prijs van alle toptoestellen, maar biedt toch een Snapdragon 855 processor, 6 GB geheugen, 128 GB opslaggeheugen en een groot 6,4-inch scherm. De accu valt wat tegen en helaas is het toestel niet waterdicht. De camera op het toestel is van een hoog niveau en schaart zich makkelijk in de top 5 beste camera's ooit op een mobiele teleoon.

Xiaomi Mi 9 - Ongekend goedkoop
Xiaomi Mi 9 - Ongekend goedkoop

portablegear.nl