Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm4,3"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto TomTom XL IQ Routes 1 Foto TomTom XL IQ Routes 2 Foto TomTom XL IQ Routes 3 Foto TomTom XL IQ Routes 4

Inleiding

De TomTom XL IQ Routes is een vereenvoudigd model van de TomTom XL LIVE IQ Routes. Dit model ondersteunt niet TomTom's LIVE-services, dat wil zeggen dat je geen (met een data-abonnement) gebruik kan maken van HD Traffic of Local Search in Google. Het voordeel dat tegenover dit gemis staat, is dat deze reguliere XL IQ Routes een stuk goedkoper is dan de LIVE-uitvoering. Daarnaast krijg je verder gewoon wel alle functionaliteiten die ook op de LIVE-edities aanwezig zijn, zoals een 4,3 inch breeldbeeld-display, voorge´nstalleerde Nuttige Plaatsen (POI's), geavanceerde rijstrookaanwijzingen en TomTom's MapShare-technologie (waarmee je kaarten kan wijzigen en wijzigingen ontvangt van andere TomTom-gebruikers). Meest bijzonder is echter de IQ Routes-technologie, waarmee je volgens TomTom tot 35% van de tijd een snellere route naar je bestemming ontvangt. De TomTom XL IQ Routes komt met kaarten van 42 Europese landen. In maart 2010 werd de XL IQ Routes-serie verder uitgebreid met de TomTom XL IQ Routes2.

Apparaat & afmetingen

De TomTom XL IQ Routes is een compleet navigatiesysteem met klantvriendelijke prijs met een gewicht van 185 gram. De afmetingen van de navigator zijn 11,8 x 8,3 x 2,5 centimeter. De TomTom XL IQ Routes is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De TomTom XL IQ Routes is voorzien van een 4.30\" breedbeeld touchscreen (320 x 240 pixels). Geavanceerde opties als een TMC-ontvanger, bluetooth-ondersteuning of een fm-zender zal je tevergeefs zoeken. De TomTom XL IQ Routes biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De XL IQ Routes wordt geleverd met kaarten van Europa. TeleAtlas levert de data voor de kaarten.

Prijzen en beoordelingen TomTom XL IQ Routes

Van de TomTom XL IQ Routes staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De TomTom XL IQ Routes is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,9. Lees in het TomTom XL IQ Routes testoverzicht de testen

Specificaties TomTom XL IQ Routes

Algemeen
ProductTomTom XL IQ Routes
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht185 gram
Afmetingen118,0 x 83,0 x 25,0 mm
SubtypeAutonavigatie
Scherm
Scherm4,3"
Resolutie320 x 240px
Software
KaartenEuropa
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingNee