Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm4,3"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto TomTom XL LIVE IQ Routes 1 Foto TomTom XL LIVE IQ Routes 2 Foto TomTom XL LIVE IQ Routes 3

Inleiding

De TomTom XL LIVE IQ Routes Europe is een navigatiesysteem met een groot 4,3 inch display en met kaarten van 42 verschillende Europese landen. De XL LIVE IQ Routes biedt geavanceerde rijkstrookaanwijzingen, voorgeÔnstalleerde Nuttige Plaatsen (POI's) en maakt gebruik van twee van de belangrijkste technologieŽn van TomTom. De eerste is MapShare, waarmee je zelf wijzingen op de kaart kan aangeven en wijzigingen van andere TomTom kan ontvangen. De tweede is IQ Routes, een techniek die de meest snelle route naar je bestemming berekent. Bovendien ondersteunt de XL LIVE IQ Routes ook HD Traffic, dat is een technologie die via anonieme GSM-data files op het spoor kan komen (voor een optimaal gebruik hiervan is wel een data-abonnement vereist; de eerste drie maanden krijg je bij aanschaf). Met een data-abonnement kan je op de XL LIVE IQ Routes ook gebruik maken van TomTom's andere LIVE-services, zoals Local Search via Google. Naast de TomTom XL LIVE IQ Routes voert TomTom ook de TomTom XL IQ Routes; deze "LIVE"-loze versie ondersteunt geen HD Traffic of andere LIVE-services.

Apparaat & afmetingen

De TomTom XL LIVE IQ Routes is een navigatiesysteem met 4,3 inch breeldbeeld-display met een gewicht van 185 gram. De afmetingen van de navigator zijn 12,30 x 8,20 x 2,70 centimeter. De TomTom XL LIVE IQ Routes is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De TomTom XL LIVE IQ Routes is voorzien van een 4.30\" breedbeeld touchscreen (320 x 240 pixels). Geavanceerde opties als een TMC-ontvanger, bluetooth-ondersteuning of een fm-zender zal je tevergeefs zoeken. De TomTom XL LIVE IQ Routes biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De XL LIVE IQ Routes wordt geleverd met kaarten van Europa. TeleAtlas levert de data voor de kaarten.

Prijzen en beoordelingen TomTom XL LIVE IQ Routes

Van de TomTom XL LIVE IQ Routes staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De TomTom XL LIVE IQ Routes is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het TomTom XL LIVE IQ Routes testoverzicht de testen

Specificaties TomTom XL LIVE IQ Routes

Algemeen
ProductTomTom XL LIVE IQ Routes
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht185 gram
Afmetingen123,0 x 82,0 x 27,0 mm
SubtypeAutonavigatie
Scherm
Scherm4,3"
Resolutie320 x 240px
Software
KaartenEuropa
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingNee