Interessant:

Zo bespaar je op je telefoonabonnement

tips 17 maart 2020 om 10:45

Overweeg je om een nieuwe smartphone te kopen met een nieuw abonnement? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij om te besparen op je maandelijkse kosten.

PortableGear vergelijkt al geruime tijd geen abonnementen meer. Onze partner goedkoopste-telefoonabonnementen.nl vergelijkt de goedkoopste telefoonabonnementen van dit moment. Daar kan je de tips uit onderstaand overzicht in de praktijk brengen.

Ga voor een goedkoper toestel

Nu high-end toestellen steeds vaker meer dan 1.000 euro kosten, is het goed om goed na te denken welke telefoon voor jou geschikt is. Wil je altijd perse de nieuwste Apple of Samsung, dan houden we je niet tegen. Ben je minder kieskeurig, dan zijn er wel veel mogelijkheden om te besparen. Allereerst is het de vraag of je een toestel uit het hoge segment nodig hebt. Alle toestellen, dus ook de entry-level toestellen vanaf 100 euro, kan je gebruiken voor foto's, WhatsApp, Instagram, TikTok, CandyCrush, bellen en mobiel internet. Tegenwoordig maakt met name de cameramodule het verschil. Instapmodellen hebben vaak één camera, terwijl top toestellen drie of zelfs vier camera's hebben. Als fotografie belangrijk is dan kom je waarschijnlijk toch in het hogere segment uit. Je kan er echter voor kiezen om een top toestel van een jaar oud te kiezen. Zo kost een Galaxy S20 nu 899 euro, en de S10 van vorig jaar nog 'maar' 629 euro. Qua camera zijn de verschillen beperkt. Natuurlijk kan je ook voor een high-end toestel gaan van Honor, Oppo of OnePlus. Deze Chinese fabrikanten leveren veel waar voor je geld, en zijn honderden euro's goedkoper dan de toestellen van Huawei, Samsung en Apple.

Een Galaxy S10 is niet ineens slecht
Een Galaxy S10 is niet ineens slecht

Doe wat langer met je telefoon

De laatste jaren zijn de ontwikkelingen bij mobiele telefoons erg voorspelbaar. Elke nieuwe smartphone-versie heeft een snellere processor, een scherper scherm en een betere camera. Feit is wel dat de toestellen van de afgelopen jaren ook al goede processoren, schermen en camera's hadden. Je kan rustig 3 of 4 jaar met een high-end telefoon doen, zonder dat je al te veel mist. Als je de telefoon een paar keer flink laat vallen ben je natuurlijk de sigaar, maar dat ben je ook bij een abonnement. Je zou dus kunnen overwegen om een aantal maanden langer te doen met je huidige telefoon. Niet alleen spaar je dan per maand een flink bedrag uit, maar tevens daalt de prijs van het toestel dat je op het oog hebt.

Denk goed na over je looptijd

Flexibiliteit kost geld. Dus als je kan kiezen tussen een abonnement met een looptijd van 1 maand, 12 maanden of 24 maanden, dan is de eerste het duurst en de laatste het goedkoopst. Denk daardoor goed na welke flexibiliteit je nodig hebt. Ga alleen als het echt niet anders kan voor een abonnement met een looptijd van 1 maand. Ben je een constante beller en zie je een goede aanbieding, dan is het geen slecht idee om een 2-jarig abonnement af te sluiten.

Kies voor een sim-only

Een Sim Only is een simkaart zonder telefoon. Ongeveer de helft van de verkochte abonnementen is een Sim Only abonnement. Het voordeel van een Sim Only is dat je de kosten van de telefoon niet hoeft te betalen. Bij een looptijd van 2 jaar en een telefoon van 600 euro, zijn de toestelkosten per maand 25 euro. Dit is grofweg wat je bespaart met een Sim Only abonnement op je maandelijkse kosten. Dan moet je natuurlijk al wel een telefoon hebben. Je kan echter ook een sim-only nemen en het toestel los aanschaffen. Groot voordeel van zelf combineren is dat je meer keuze hebt dan KPN, Vodafone en T-Mobile Bijna alle operators bieden Sim Only aan. hollandsnieuwe, Tele2, Simpel, Simyo en Youfone zijn erg scherpe aanbieders.

portablegear.nl