Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag32 GB
Scherm10,1" (224 ppi)
Camera8,1 megapixel
Foto Sony Xperia Tablet Z 1 Foto Sony Xperia Tablet Z 2 Foto Sony Xperia Tablet Z 3

Inleiding

De Sony Xperia Tablet Z is een tablet-uitvoering van de Sony Xperia Z-smartphone. Net als de smartphone-variant draait de Xperia Tablet Z op Android 4.1 Jelly Bean. De Tablet Z heeft daarnaast een 10,1-inch Reality Display met Sony's vernieuwde Mobile BRAVIA Engine 2-technologie, zodat je kan rekenen op een helder scherm. Verder is deze 6,9 millimeter dunne tablet uitgerust met een quad-core processor, 16GB, 32GB of 64GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), 2GB RAM, een 8,1-megapixel†Exmor R camera en ondersteuning van LTE/4G en NFC. Bijzonder is dat deze tablet waterdicht en stofbestendig (IPX5/7 & IP5X-certificaat) is.†De Xperia Tablet Z komt in een witte of een zwarte uitvoering en je hebt de keuze uit edities met modelnummers†SGP311E4 (16GB) en†SGP312E4 (32GB). Dit model is opgevolgd door de Sony Xperia Z2 Tablet.

Apparaat & afmetingen

De Sony Xperia Tablet Z is een Android Jelly Bean-tablet met een gewicht van 495 gram. De afmetingen van het tablet zijn 26,6 x 17,2 x 0,7 centimeter. De afmetingen van het tablet zijn 26,6 x 17,2 x 0,7 centimeter. De Sony Xperia Tablet Z is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Specificaties

De Sony Xperia Tablet Z is voorzien van een 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 quad-core processor. De Sony Xperia Tablet Z heeft 16 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het vermogen van de accu bedraagt 6.000 mAh. Met de Xperia Tablet Z kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement, met aparte simkaart, vereist. Het tablet ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8,1-megapixel camera. De camera op de Sony Xperia Tablet Z heeft geen flitser. De Sony Xperia Tablet Z is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 1.920 x 1.200 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Daarnaast is het tablet IP57 gecodeerd, wat inhoudt dat het tablet beschermd is tegen het binnendringen van stof en waterdicht is (maximaal 30 minuten en maximaal 1 meter onder water). De Xperia Tablet Z is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Xperia Tablet Z draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia Tablet Z

Van de Sony Xperia Tablet Z staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia Tablet Z is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het Sony Xperia Tablet Z testoverzicht de testen

Specificaties Sony Xperia Tablet Z

Algemeen
ProductSony Xperia Tablet Z
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht495 gram
Afmetingen266,0 x 172,0 x 7,0 mm
IP codering, IP57
Accuvermogen6.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAM2 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (224 ppi)
Resolutie1.920 x 1.200px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,1 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet4G/LTE
VerbindingNee