Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,0" (192 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Sony Ericsson Xperia mini pro 1 Foto Sony Ericsson Xperia mini pro 2 Foto Sony Ericsson Xperia mini pro 3

Inleiding

De Sony Ericsson Xperia mini pro is een compacte Android 2.3 smartphone met hetzelfde uitschuifbare keyboard, als het toetsenbord van - zijn grote broer - de Xperia pro. Het design is typisch Sony Ericsson; afgeronde hoeken zorgen voor een rank uiterlijk. Dankzij de 1 GHz Qualcomm Snapdragon is snelheid gegarandeerd. Het 3ö touchscreen, met ondersteuning van de Sony Bravia Engine, is krasbestendig. Met de vijf megapixel-camera kan je verder zowel goede foto's schieten als 720p HD video opnemen. Verder is Facebook inside Xperia, een app om je Facebook account te beheren standaard ge´nstalleerd. Op de Xperia mini pro zijn tot slot Office Suite en McAfee antivirus software al voorge´nstalleerd, zodat je en e-mails onderweg direct en veilig kan beheren. Tegelijk met de Xperia mini pro is de Xperia mini (zonder toetsenbord) ge´ntroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson Xperia mini pro is een Android 2.3 QWERTY smartphone met een gewicht van 136 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 9,20 x 5,30 x 1,80 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 340 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 330 uur. De Sony Ericsson Xperia mini pro is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson Xperia mini pro ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Xperia mini pro kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Sony Ericsson Xperia mini pro kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson Xperia mini pro heeft 320 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Xperia mini pro heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Sony Ericsson Xperia mini pro kan je zowel audio (mp3 en wma) als video (mpeg en .3gp) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Sony Ericsson Xperia mini pro heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Sony Ericsson Xperia mini pro is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŰn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 320 pixels. De Sony Ericsson Xperia mini pro draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson Xperia mini pro

Van de Sony Ericsson Xperia mini pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson Xperia mini pro is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,2. Lees in het Sony Ericsson Xperia mini pro testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson Xperia mini pro

Algemeen
ProductSony Ericsson Xperia mini pro
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht136 gram
Afmetingen92,0 x 53,0 x 18,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag320 MB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (192 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB