Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm3,0" (155 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto Samsung Blue Earth 1 Foto Samsung Blue Earth 2 Foto Samsung Blue Earth 3 Foto Samsung Blue Earth 4 Foto Samsung Blue Earth 5

Inleiding

Met de Samsung Blue Earth (S7550) speelt Samsung in op de groeiende zorgen over het milieu. Het toestel, de oplader ťn de verpakking zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Naast een accu is de Blue Earth ook voorzien van zonnecellen, die genoeg stroom leveren om een gesprek te voeren. Dankzij de eco-mode gebruikt de Blue Earth ook nog eens bijzonder weinig energie. De optie om te zien hoeveel CO2 je bespaard hebt door te lopen in plaats van auto te rijden is erg stimulerend. Het design van de Blue Earth symboliseert een platte en fraai gevormde kiezel en het is het eerste touchscreen-toestel dat volledig op zonne-energie draait; daarnaast wordt ook Bluetooth ondersteund. De Blue Earth is een goede stap richting een groenere wereld. Motorola en Nokia ontwikkelden eerder soortgelijke milieuvriendelijke telefoons van gerecycled materiaal (maar zonder zonne-energie): de Motorola RENEW W233 en de Nokia 3110 Evolve.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Blue Earth is een milieuvriendelijke telefoon met een gewicht van 119 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,80 x 5,40 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 250 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 300 uur. De Samsung Blue Earth is verkrijgbaar in de kleuren blauw en zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Blue Earth ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Blue Earth kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Samsung Blue Earth kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Blue Earth heeft 130 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Blue Earth heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Samsung Blue Earth kan je zowel audio (MP3, WMA en eAAC+) als video (H.263, H.264, MP4 en WMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Blue Earth is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Samsung Blue Earth heeft een ingebouwde camera met een 3.15 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Blue Earth is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 400 pixels.

Prijzen en beoordelingen Samsung Blue Earth

Van de Samsung Blue Earth staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Blue Earth is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,6. Lees in het Samsung Blue Earth testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Blue Earth

Algemeen
ProductSamsung S7550 Blue Earth
Aankondiging2009
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht119 gram
Afmetingen108,0 x 54,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag130 MB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (155 ppi)
Resolutie240 x 400px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB