Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm7,6" (372 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Z Fold 2 1 Foto Samsung Galaxy Z Fold 2 2 Foto Samsung Galaxy Z Fold 2 3 Foto Samsung Galaxy Z Fold 2 4 Foto Samsung Galaxy Z Fold 2 5 Foto Samsung Galaxy Z Fold 2 6 Foto Samsung Galaxy Z Fold 2 7 Foto Samsung Galaxy Z Fold 2 8 Foto Samsung Galaxy Z Fold 2 9

Inleiding

De Samsung Galaxy Z Fold 2 volgt de Galaxy Fold op, en is net als zijn voorganger een opvouwbare mobiele telefoon. De Fold 2 is tijdens de IFA 2020 in Berlijn geintroduceerd. Met een adviesprijs van 2.000 euro is het toestel niet goedkoop, maar wel bijzonder. Het 6,2 inch Infinity-O Cover Screen levert maximaal gebruiksgemak. Je hoeft niet langer de smartphone uit te vouwen als je je email checkt, iets opzoekt of snel even wat van je favoriete content bekijkt. Maar als je dat wel doet, geeft het grote 7,6 inch hoofdscherm je een overweldigende ervaring. Doordat het scherm vrijwel geen randen heeft en de camera aan de voorkant geen inkeping heeft, lijkt het scherm optisch nóg groter. Met de aanpasbare 120 Hz refresh rate ben je verzekerd van soepel scrollen en gamen. Verder komt de Galaxy Z Fold2 met het beste geluid dat momenteel op een Galaxy device beschikbaar is. Het verbeterde stereo-effect en de heldere sound zijn afkomstig van de dynamische dubbele luidsprekers. De kwaliteit en het bedieningsgemak van de camera’s op de Galaxy Z Fold2 zijn van vlaggenschipniveau. De Galaxy Z Fold2 introduceert verbeterde multitasking-mogelijkheden dankzij intuïtieve manieren van interactie. Het hoofdscherm van tabletformaat helpt daarbij. Je maakt gebruik van ultrahoge snelheden dankzij 5G, terwijl de 4,500mAh batterij voor de hele dag uithoudingsvermogen zorgt.  Super Fast Charging betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de power. Ook heb je met de Galaxy Z Fold2 draadloos toegang tot Samsung DeX. Verder is UWB (Ultra Wide Band) geïntegreerd in het device, waardoor je snel en eenvoudig bestanden, foto’s en video’s deelt met Nearby Share .

Besturingssysteem Samsung Galaxy Z Fold 2

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Z Fold 2

Van de Samsung Galaxy Z Fold 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Z Fold 2 beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Z Fold 2

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Z Fold 2
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen159,2 x 68,0 x 16,8 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid8 core (max 3,1 GHz)
RAM12 GB
Uitbreidbaar
Opslag256 GB
Scherm
Scherm7,6" (372 ppi)
Resolutie1.768 x 2.208px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera10,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C