Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,7" (252 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy W 1

Inleiding

De Samsung Galaxy W (i8150) is een 3,7-inch full-touch capacitive Android 2.3-smartphone met een 1,4GHz single-core processor en een 5-megapixel camera met LED-flitser en een VGA-videorecorder. Het toestel ondersteunt WiFi, push e-mail, 3G/HSDPA en Bluetooth 3.0 voor optimale connectiviteit. Samsungs Game-, Social- en Music Hubs helpen je al je media eenvoudig bij te houden. Dankzij Android kan je uiteraard ook rekenen op de bekende Google-apps, zoals YouTube en Google Talk. aGPS, FM-radio, Adobe Flash-ondersteuning, een document-editor, een microSD-kaartslot en Swype-support completeren de Samsung Galaxy W. Tegelijkertijd met dit model zijn de Galaxy Y, de Galaxy Y Pro en de Galaxy M Pro aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy W is een full-touch smartphone met een gewicht van 115 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,6 x 6,0 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 348 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 370 uur. De Samsung Galaxy W is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy W ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy W kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy W kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy W heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy W heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy W bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy W heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. De Samsung Galaxy W is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy W draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy W

Van de Samsung Galaxy W staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy W is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Samsung Galaxy W testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy W

Algemeen
ProductSamsung Galaxy W
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht115 gram
Afmetingen116,0 x 60,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1,4 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,7" (252 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB