Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie20,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-GX8 1 Foto Panasonic DMC-GX8 2 Foto Panasonic DMC-GX8 3 Foto Panasonic DMC-GX8 4 Foto Panasonic DMC-GX8 5 Foto Panasonic DMC-GX8 6 Foto Panasonic DMC-GX8 7 Foto Panasonic DMC-GX8 8 Foto Panasonic DMC-GX8 9 Foto Panasonic DMC-GX8 10

Inleiding

De Panasonic DMC-GX8 is een Micro Four Thirds-systeemcamera met een 20,3-megapixel sensor, een grote kantelbare LVF (viewfinder) en 4K-functionaliteit. Dit model bouwt voor op de Panasonic DMC-GX7 en is het eerste model met Dual I.S. (beeldstabilisator) van Panasonic, om bewogen beelden te voorkomen. Door de combinatie van een Lens Optical Image Stabiliser en een Body Image Stabiliser kan zelfs een heftige trilling van de hand worden gecorrigeerd zodat beelden altijd scherp zijn, van groothoek- tot teleopname en ook bij weinig omgevingslicht. De Venus Engine-beeldprocessor met een quad-core CPU maakt daarnaast een ultrasnelle signaalverwerking mogelijk bij 8 fps (AFS)/6 fps (AFC). Een van de belangrijkste verbeteringen die deze camera biedt ten opzichte van de DMC-GX7, is de introductie van 4K-video. Met de 4K-videomogelijkheden kan je ook met de 4K-fotofunctie een specifieke foto van 8-megapixels heel nauwkeurig uit video-opnames knippen. De nieuwe Live View Finder (LVF) met 2.360.000 pixels kan van 0 tot 90 graden worden gekanteld om in elke omgeving veelzijdige opnamemogelijkheden te bieden. De OLED-schermen van de LVF en het scherm aan de achterkant reageren snel zodat je probleemloos snelbewegende onderwerpen of video's kan vastleggen. Het scherm aan de achterkant heeft een 3-inch groot, vrij draai- en kantelbaar touchscreen van 1.040.000 pixels dat van links naar rechts (0-180 graden) en omhoog en omlaag (0-250 graden) kan worden bewogen, zodat onder allerlei hoeken opnames kunnen worden gemaakt. Voor nog meer controle, beschikt de Lumix DMC-GX8 over een nieuwe Dual Dial Control wat zorgt voor een snelle, praktische en personaliseerbare bediening. Tot slot ondersteunt Panasonic Lumix DMC-GX8 NFC en WiFi, waarmee de camera snel verbonden kan worden aan een smartphone of tablet, zodat foto's en video's direct kunnen worden gedeeld via sociale media of worden gemaild naar vrienden en familie.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De DMC-GX8 is uitgerust met een 20,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-GX8

Van de Panasonic DMC-GX8 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-GX8 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het Panasonic DMC-GX8 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-GX8

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-GX8
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht487 gram
Afmetingen133,0 x 78,0 x 63,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie20,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit3840 x 2160 (Ultra HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB