Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-GX7 1 Foto Panasonic DMC-GX7 2 Foto Panasonic DMC-GX7 3 Foto Panasonic DMC-GX7 4 Foto Panasonic DMC-GX7 5

Inleiding

De Panasonic DMC-GX7 is een stijlvolle Micro Four Thirds-systeemcamera met een 16-megapixel sensor, een geintegreede flitser en een verstelbaar 3-inch touchscreen. Bijzonder is dat deze systeemcamera ook is voorzien van een verstelbare viewfinder, die je tot 90 graden naar boven kan draaien. Video's zijn in 1080p Ful HD-kwaliteit (met stereo-geluid) op te nemen en Panasonic belooft dat de ingebouwde beeldstabilisatie net zo goed is als optische beeldstabilisatie. De Venus Enige-beeldprocessor zorgt voor vlotte prestaties en optimale ruisonderdrukking. Voor de bediening kan je naast het touchscreen ook gebruik maken van de twee draaiwieltjes aan voor- en achterzijde. Tot slot is de Panasonic DMC-GX7 uitgerust met WiFi en NFC, zodat foto's snel te delen zijn. Dit model is opgevolgd door de Panasonic DMC-GX8.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De DMC-GX7 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-GX7

Van de Panasonic DMC-GX7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-GX7 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,6. Lees in het Panasonic DMC-GX7 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-GX7

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-GX7
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht402 gram
Afmetingen123,0 x 77,0 x 55,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 50p
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0