Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie14,0 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-FP3 1 Foto Panasonic DMC-FP3 2 Foto Panasonic DMC-FP3 3

Inleiding

Tijdens de CES 2010 in Las Vegas introduceerde Panasonic de nieuwe FP-lijn, bestaande uit de Panasonic FP1, de Panasonic FP2 en de Panasonic FP3. Grootste verschil tussen de drie camera's is de resolutie van de CCD-chip en de kleuren waarin de camera's verkrijgbaar zijn. De FP3 is de topper van de nieuwe serie en biedt een 14 megapixel CCD-chip met een viervoudige optische zoom. Foto's en filmpjes bekijk je op het 3" LCD touchscherm. Met het touchscreen beschik je over geavanceerde mogelijkheden om de FP3 te bedienen. Zo bepaal je met een simpele druk op het scherm waarop de camera moet scherpstellen. Video-opname is ook mogelijk, waarbij een HD-resolutie van 720P wordt ondersteund. Verder biedt deze touchscreen camera een optische stabilizer, gezichtsherkenning en intelligente scenedetectie. De Panasonic FP3 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart, rood, groen, grijs, oranje, violet, blauw, lichtpaars, paars en groen. De FP-serie is begin 2011 verder uitgebreid met Panasonic DMC-FP5.

Apparaat & afmetingen

De Panasonic DMC-FP3 is een 14-megapixel touchscreen-camera met een gewicht van 125 gram. De afmetingen van de camera zijn 9,90 x 5,90 x 1,90 centimeter. De Panasonic DMC-FP3 is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart.

Resolutie en lens

De DMC-FP3 is uitgerust met een 14,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 35 - 140 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de 4,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-FP3 heeft 40 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Panasonic heeft verder nog een video-out aansluiting.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 230.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is aanraakgevoelig, wat de eenvoud van bedienen ten goede komt.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-FP3

Van de Panasonic DMC-FP3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Panasonic DMC-FP3 beschikbaar.

Specificaties Panasonic DMC-FP3

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-FP3
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht125 gram
Afmetingen99,0 x 59,0 x 19,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie14,0 megapixel
Zoomrange35 - 140 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x720@30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0