Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,0 megapixel
Zoom4x
Scherm2,7"
WiFi
Foto Panasonic DMC-FP1 1 Foto Panasonic DMC-FP1 2 Foto Panasonic DMC-FP1 3

Inleiding

De Panasonic Lumix DMC-FP1 is een slanke 12 megapixel camera met een 4x optische zoom, zodat je er fraaie afbeeldingen mee maakt. Dankzij het compacte formaat neem je hem makkelijk mee in je zak. De Panasonic DMC-FP1 is voorzien van een Venus Engine IV-processor voor krachtige beeldverwerking en beschikt over de mogelijkheid om HD-video op te nemen. Tevens is de camera compitabel met SD-, SDHC-, en SDXC-geheugenkaarten. Bijzonder is verder de high-speed burst modus: in deze modus maak je ongeveer 5,5 foto's per seconde, zodat je later de beste afbeelding kan uitzoeken. De DMC-FP1 is beschikbaar in het zilver, zwart, rood, grijs, oranje, blauw, roze of groen. Tegelijkertijd met de DMC-FP1 werd de Panasonic DMC-FP3 geintroduceerd, die als extra ten opzichte van de FP1 over een touchscreen beschikt. Tevens is de Panasonic DMC-FP2 verkrijgbaar, die een iets betere 14 megapixel sensor heeft.

Apparaat & afmetingen

De Panasonic DMC-FP1 is een 12 megapixel camera met een gewicht van 121 gram. De afmetingen van de camera zijn 9,90 x 5,90 x 1,90 centimeter. De gebruikstijd van de hangt af van de mate van gebruik. De Panasonic DMC-FP1 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, roze, zilver, rood, groen en rood.

Resolutie en lens

De DMC-FP1 is uitgerust met een 12.00 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 35 - 140 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de 4.0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-FP1 heeft 40 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Panasonic heeft verder nog een video-out aansluiting.

Scherm

Op het grote 2,7\"-TFT-scherm (resolutie 230.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-FP1

Van de Panasonic DMC-FP1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Panasonic DMC-FP1 beschikbaar.

Specificaties Panasonic DMC-FP1

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-FP1
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht121 gram
Afmetingen99,0 x 59,0 x 19,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,0 megapixel
Zoomrange35 - 140 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x720@30fps
Scherm
Scherm2,7"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0