Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie14,0 megapixel
Zoom4x
Scherm2,7"
WiFi
Foto Panasonic DMC-FP2 1 Foto Panasonic DMC-FP2 2 Foto Panasonic DMC-FP2 3

Inleiding

De Panasonic DMC-FP2 is een 14 megapixel camera met een 5x optische zoom en HD-video-opnamemogelijkheid. Voor scherpe en heldere foto's beschikt dit model verder onder meer over optische beeldstabilisatie en de intelligent Auto-modus van Panasonic, waarmee de camera automatisch zijn omgeving herkent en hierop automatisch de optimale instelling instelt. De Panasonic DMC-FP2 wordt geleverd met PHOTOfunSTUDIO 5.0-software (compitabel met Windows 7) waarmee je foto's kan ordenen en organiseren of een diavoorstelling van foto's en films maakt met de gewenste overgangseffecten en muziek. Met deze software brand je je creaties als MPEG2-bestand op een DVD. De videobeelden, de foto's of de diavoorstelling kunnen tevens worden geŁpload naar YouTube. De DMC-FP2 is leverbaar in het zwart, zilver, lichtroze en rood. Dit model werd tegelijkertijd geintroduceerd met de Panasonic DMC-FP3 (14 megapixel, met touchscreen) en de Panasonic DMC-FP1 (12 megapixel).

Apparaat & afmetingen

De Panasonic DMC-FP2 is een 14 megapixel camera met een gewicht van 121 gram. De afmetingen van de camera zijn 9,90 x 5,90 x 1,90 centimeter. De Panasonic DMC-FP2 is verkrijgbaar in de kleuren rood, roze, zilver en zwart.

Resolutie en lens

De DMC-FP2 is uitgerust met een 14,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 35 - 140 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de 4,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-FP2 heeft 40 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Panasonic heeft verder nog een video-out aansluiting.

Scherm

Op het grote 2,7\"-TFT-scherm (resolutie 230.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-FP2

Van de Panasonic DMC-FP2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Panasonic DMC-FP2 beschikbaar.

Specificaties Panasonic DMC-FP2

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-FP2
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht121 gram
Afmetingen99,0 x 59,0 x 19,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie14,0 megapixel
Zoomrange35 - 140 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x720@30fps
Scherm
Scherm2,7"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0