Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,5" (405 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto Oppo Find X2 Neo 1 Foto Oppo Find X2 Neo 2 Foto Oppo Find X2 Neo 3

Inleiding

De Oppo Find X2 Neo is in mei 2020 tegelijk aangekondigd met de Oppo Find X2 Lite. Beide toestellen draaien op een Qualcomm Snapdragon 765G platform. Op dit platform zijn (download-)snelheden tot 3,7 Gbps mogelijk. Om het optimale kanaal te vinden voor de netwerksnelheid, maakt de OPPO Find X2 Neo gebruik van zogenaamde slimme Antenna Cutting Technology die signalen evalueert via vier antennes. Dit kan de netwerksnelheid tot 30% verhogen. Bovendien ondersteunt de OPPO Find X2 Neo zowel NSA 5G als WiFi dual-kanalen, waardoor het mobiele 5G-netwerk en 5G-WiFi tegelijkertijd online kunnen werken voor een gemaximaliseerde netwerksnelheid. Het toestel is slechts 7,7 mm dik en weegt slechts 171 gram, waarmee het de dunste 5G-smartphone ter wereld is.

Oppo Find X2 cameramodule

De OPPO Find X2 Neo beschikt over vier camera's aan de achterkant – een 48 MP hoofdcamera (voorzien van Sony IMX586-sensor), een 13 MP telelens, een 8 MP ultragroothoekcamera en een 2 MP zwart-witcamera. De Ultra Steady Video 2.0 combineert OIS (optische beeldstabilisatie) en EIS (elektrische beeldstabilisatie). Tegelijkertijd heeft de OPPO Find X2 Neo een groothoekstabilisatiemodus toegevoegd om een 87% bredere kijkhoek vast te kunnen leggen. De 32 MP frontcamera beschikt over de grootste pixelcameramodule in de branche.

Oppo Find X2 scherm

De OPPO Find X2 Neo is uitgerust met een 90 Hz scherm voor een optimale schermervaring. Het scherm is erg helder en gemakkelijk te bekijken in alle lichtomstandigheden, ook bij direct zonlicht. De maximale touch sampling rate van 180 Hz maakt het toestel perfect om soepel mee te gamen. Het OPPO Find X2 Neo-scherm beschikt bovendien over de TUV Rheinland-certificering voor wereldwijde oogbescherming en een HDR10+-certificering.

Besturingssysteem Oppo Find X2 Neo

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Oppo Find X2 Neo

Van de Oppo Find X2 Neo staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Oppo Find X2 Neo beschikbaar.

Specificaties Oppo Find X2 Neo

Algemeen
ProductOppo Find X2 Neo
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen159,4 x 72,4 x 7,7 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.025 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 765
Kloksnelheid8 core
RAM12 GB
Uitbreidbaar
Opslag256 GB
Scherm
Scherm6,5" (405 ppi)
Resolutie1.080 x 2.400px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's4
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera32,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C