Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,4" (411 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto Oppo Find X2 Lite 1 Foto Oppo Find X2 Lite 2 Foto Oppo Find X2 Lite 3

Inleiding

De Oppo Find X2 Lite is in mei 2020 tegelijk aangekondigd met de Oppo Find X2 Neo. Beide toestellen draaien op een Qualcomm Snapdragon 765G platform. Op dit platform zijn (download-)snelheden tot 3,7 Gbps mogelijk. De OPPO Find X2 Lite beschikt over een forse 4.025 mAh accu die 30W VOOC 4.0 snelladen ondersteunt. De OPPO Find X2 Lite heeft verder van een Quad-camerasysteem, met een 48 MP hoofdcamera, een 8 MP groothoek- en macrocamera, een 2 MP portretstijl mono camera en een 2 MP retro portretcamera.

Besturingssysteem Oppo Find X2 Lite

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Oppo Find X2 Lite

Van de Oppo Find X2 Lite staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Oppo Find X2 Lite beschikbaar.

Specificaties Oppo Find X2 Lite

Algemeen
ProductOppo Find X2 Lite
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen160,3 x 74,3 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
AccuvermogenNee
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 765
Kloksnelheid8 core
RAM8 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB
Scherm
Scherm6,4" (411 ppi)
Resolutie1.080 x 2.400px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's4
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera32,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C