Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,0 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus TG-3 1 Foto Olympus TG-3 2 Foto Olympus TG-3 3 Foto Olympus TG-3 4

Inleiding

De Olympus Stylus TOUGH TG-3 is een robuuste camera (met ergonomische grip) die vriesbestendig (tot -10 graden Celsius), waterbestendig (tot 15 meter), valbestendig (tot 2,1 meter), drukbestendig (tot 220 kilogram) en stofbestendig is. De ingebouwde manometer registreert hoogte en waterdiepte en geeft een waarschuwing als je tot 15 meter diep in het water zit. Deze outdoor-camera heeft een high-speed groothoeklens en beschikt over een krachtige TruePic VII-beeldprocessor, die ook te vinden is op Olympus' compacte systeemcamera's. Naast een 16-megapixel CMOS-sensor beschikt de TG-3 ook over geintegreerde WiFi-support (in combinatie met de gratis Olympus Image Sharp-app voor iOS en Android is je smartphone als viewfinder van de camera te gebruiken) en GPS (slaat de locatie op waarop je een foto hebt genomen). Het Variabele Macro Systeem is inclusief Microscoop Modus waarmee close-ups tot 10 mm zijn te maken. De nieuwe Focus Stacking-functie legt in continumodus acht verschillende afbeeldingen vast, terwijl de focus van de voorgrond naar de achtergrond wordt verschoven. Vervolgens worden de beelden die exact met elkaar in focus zijn gecombineerd voor een foto met een perfecte focus. De Onderwater Macro-modus laat je ook onderwater fraaie close-ups maken. Optioneel is voor de Olympus TG-3 een losse LED-lichtring verkrijgbaar. Deze is aan de lens van de TG-3 vast te maken voor meer licht bij close-ups in donkere situaties. Dit model is opgevolgd door de Olympus Stylus TOUGH TG-4.

Geheugen en connectivity

De Olympus TG-3 heeft 36 MB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De TG-3 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 100 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 4,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus TG-3

Van de Olympus TG-3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus TG-3 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Olympus TG-3 testoverzicht de test

Specificaties Olympus TG-3

Algemeen
ProductOlympus TG-3
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht247 gram
Afmetingen112,0 x 66,0 x 31,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
Zoomrange25 - 100 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0