Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,0 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus TG-1 iHS 1 Foto Olympus TG-1 iHS 2 Foto Olympus TG-1 iHS 3 Foto Olympus TG-1 iHS 4

Inleiding

De Olympus TG-1 iHS TOUGH is een outdoor-camera in Olympus' robuuste TOUGH-serie. De camera is prima geschikt voor avontuurlijke fotografen, want hij is stof-, water- en schokbestendig en bestand tegen lage temperaturen. De Olympus TG-1 iHS is voorzien van een 12-megapixel sensor met dubbele beeldstabilsatie, een 4-voudige optische zoom en een helder 3-inch OLED-display. Wat betreft functionaliteiten krijg je de beschikking over een 1080 Full HD-videorecorder, een supersnelle burstmodus (waarmee je 200 afbeeldingen per seconde maakt), een Panorama-modus en een Super Macro-modus voor fraaie close-ups (je kan ermee scherp focussen tot 10 millimeter bij het gefotografeerde object). Met de verschillende Magic Art Filters ten slotte kan je je afbeeldingen fraaie effecten meegeven. In januari 2013 verscheen met de Olympus TG-2 de opvolger van de TG-1.

Apparaat & afmetingen

De Olympus TG-1 iHS is een robuuste outdoor-camera met een gewicht van 220 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,0 x 6,5 x 2,6 centimeter. De Olympus TG-1 iHS is enkel verkrijgbaar in de kleur zilver.

Resolutie en lens

De TG-1 iHS is uitgerust met een 12,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 100 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 4,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Olympus TG-1 iHS heeft 8 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Olympus heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de TG-1 iHS snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-OLED-scherm (resolutie 610.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Olympus TG-1 iHS

Van de Olympus TG-1 iHS staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus TG-1 iHS is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees in het Olympus TG-1 iHS testoverzicht de testen

Specificaties Olympus TG-1 iHS

Algemeen
ProductOlympus TG-1 iHS TOUGH
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht220 gram
Afmetingen100,0 x 65,0 x 26,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,0 megapixel
Zoomrange25 - 100 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 @ Full HD
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0