Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,0 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus TG-2 1 Foto Olympus TG-2 2

Inleiding

De Olympus TG-2 iHS is een robuuste compacte camera die vrijwel tegen alles is bestand (IPX8/IPX6-certificaat), zoals kou, stof en schokken. De camera is voorzien van een helder 3-inch OLED-display, dat in alle omstandigheden goed is af te lezen.†De ingebouwde iHS-technologieŽn maken optimaal gebruik van de 12-Megapixel BSI CMOS-sensor en de TruePic VI-beeldprocessor en zorgen zo voor voldoende kracht voor tal van geavanceerde functies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de 240-fps high-speed filmopnamefunctie waarbij je de opnamen in super slow motion kunt afspelen zodat je details ziet die met blote oog nauwelijks waarneembaar zijn.†Tot de bijzondere functies behoren onder andere een voorkeuzeprogramma om handmatig het diafragma in te stellen voor professionele effecten zoals achtergrondvervaging. Daarnaast is er een supermacrozoom waarmee je het zoombereik vergroot tot 200 mm (35-m equivalent) terwijl je de camera slechts op 1 centimeter van het voorwerp houdt. Als je tot slot een echte liefhebber bent van het buitenleven bewijzen de GPS en geintegreerde kompas zeker hun waarde.

Apparaat & afmetingen

De Olympus TG-2 is een geavanceerde robuuste camera met een gewicht van 230 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,2 x 6,7 x 2,9 centimeter. De Olympus TG-2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en rood.

Resolutie en lens

De TG-2 is uitgerust met een 12,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 100 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 4,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Olympus TG-2 heeft 22 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Olympus heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de TG-2 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-OLED-scherm kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Olympus TG-2

Van de Olympus TG-2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus TG-2 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,1. Lees in het Olympus TG-2 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus TG-2

Algemeen
ProductOlympus TG-2
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht230 gram
Afmetingen112,0 x 67,0 x 29,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,0 megapixel
Zoomrange25 - 100 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 @ Full HD
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0