Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie12,0 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus Tough TG-5 1 Foto Olympus Tough TG-5 2 Foto Olympus Tough TG-5 3 Foto Olympus Tough TG-5 4 Foto Olympus Tough TG-5 5

Inleiding

De Olympus Tough TG-5 volgt de TG-4 op, en is een robuuste outdoor camera. De TG-5 heeft vijf belangrijke pluspunten. De lichtsterke lens, het variabele macrosysteem, het brede aanbod accessoires, de veldsensor gecombineerd met een ingebouwde wifi-functie voor tracking en het overzetten van gegevens naar een smartphone, en een bijzonder robuuste constructie. De TG-5 is bestand tegen een val van een hoogte van 2,1 meter, een druk van 100 kg, temperaturen tot -10°C, stof en een waterdruk die overeenkomt met een diepte van 15 m, zonder speciaal onderwaterhuis. Met het PT-58 onderwaterhuis (apart verkrijgbaar) kunnen zelfs foto- en filmopnamen worden gemaakt tot op een diepte van 45 meter.

Olympus Tough TG-5 versus TG-4

Een nieuwe 12-megapixel backlit CMOS-sensor vervangt de 16- megapixel unit van de TG-4. In combinatie met de nieuwste TruePic VIII-processor die ook wordt gebruikt in de OM-D E-M1 Mark II, zorgt dit voor betere prestaties bij weinig licht en een groter dynamisch bereik, en dat vertaalt zich in een betere beeldkwaliteit onder uiteenlopende omstandigheden. De TG-5 voegt daarnaast temperatuur toe aan het veldsensorsysteem dat al bestond uit een GPS, kompas en manometer; deze gegevens kunnen met de foto- en film-opnamen via wifi worden overgezet naar de gratis OI.Track-app. Het nieuwe beschermende dubbellaags glas voorkomt verder beslaan na sterke temperatuur-wisselingen. Ook zijn de regelaars verbeterd voor een makkelijker gebruik onder lastige omstandigheden of met handschoenen – zo is er een nieuwe draaiknop voor belangrijke functies zoals belichtingscompensatie. Bovendien is de videofunctie is verbeterd en ondersteunt nu 4K bij 30P en Full-HD 120-fps high-speed filmopnamen. Tot slot is de “Pro Capture”-functie toegevoegd, die ervoor zorgt dat er bij een situatie met veel beweging op precies het juiste moment een opname wordt gemaakt.

Prijzen en beoordelingen Olympus Tough TG-5

Van de Olympus Tough TG-5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Olympus Tough TG-5 beschikbaar.

Specificaties Olympus Tough TG-5

Algemeen
ProductOlympus Tough TG-5
Aankondiging2017
Verkoopstart2017
Design
Kleuren

GewichtNee
Afmetingen113,0 x 66,0 x 31,9 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,0 megapixel
Zoomrange25 - 100 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit3840 x 2160 (4K) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB