Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,3 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus PEN Mini 1 Foto Olympus PEN Mini 2 Foto Olympus PEN Mini 3 Foto Olympus PEN Mini 4 Foto Olympus PEN Mini 5 Foto Olympus PEN Mini 6 Foto Olympus PEN Mini 7 Foto Olympus PEN Mini 8 Foto Olympus PEN Mini 9

Inleiding

De Olympus PEN Mini (E-PM1) is een van de kleinste Micro Four Thirds-camera's die tot op heden op de markt zijn gekomen. De PEN Mini heeft het formaat van een compactcamera, maar biedt dankzij de optioneel verkrijgbare Micro Four Thirds-accessoires (objectieven, flitsers, viewfinders, Bluetooth-module) de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera. De PEN Mini heeft een 3-inch display en een aluminium behuizing, die is uitgevoerd in het zwart, bruin, paars, roze, wit of zilver. De camera is uitgerust met een 12,3-megapixel sensor, een snelle autofocus, de TruePic VI-processor voor snelle prestaties en een 1080i Full HD-recorder. Als je video's echter wil bewerken op je PC kan je beter kiezen voor het 720p HD-videoformaat, omdat dit de snelheid bij het bewerken ten goede komt. De ingebouwde Live Guide helpt je de juiste instellingen te vinden bij elke foto- of filmopname. Daarnaast is het mogelijk om op je opnames een van de zes creatieve filters (pop-art, soft-focus, korrelige film, pinhole, diorama en dramatische sfeer) toe te passen. De Olympus PEN Mini heeft 2 accessoirepoorten en wordt geleverd met een externe flitser. De basiskit wordt geleverd met een 14-42 mm lens. Tegelijkertijd met de PEN Mini zijn de Olympus PEN Lite (met kantelbaar display) en de Olympus PEN E-P3 (met touchscreen en ingebouwde flitser) aangekondigd. In september 2012 volgde de Olympus PEN E-PM2 (met touchscreen).

Apparaat & afmetingen

De Olympus PEN Mini is een compacte en kleurrijke systeemcamera met een gewicht van 265 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,9 x 6,4 x 3,3 centimeter. De Olympus PEN Mini is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, bruin, zilver, roze en paars.

Resolutie en lens

De PEN Mini is uitgerust met een 12,3 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 0,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Olympus heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de PEN Mini snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 460.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Olympus PEN Mini

Van de Olympus PEN Mini staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus PEN Mini is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees in het Olympus PEN Mini testoverzicht de testen

Specificaties Olympus PEN Mini

Algemeen
ProductOlympus PEN Mini
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht265 gram
Afmetingen109,0 x 64,0 x 33,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,3 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 @ 60i
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0