Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,8" (387 ppi)
Camera64,0 megapixel
Foto Nokia 8.3 1 Foto Nokia 8.3 2 Foto Nokia 8.3 3 Foto Nokia 8.3 4

Inleiding

De Nokia 8.3 volgt de Nokia 8.1 op en is in maart 2020 geïntroduceerd. Nokia bestempelt het toestel als een future-proof 5G smartphone, door de ondersteuning van vrijwel alle 5G banden. Het toestel heeft een 6,8-inch Full-HD+ scherm met HDR ondersteuning. De hoofdcamera is een viervoudige ZEISS-module bestaande uit een 64-megapixel hoofdcamera, een groothoekcamera, een diepte- en een macrolens. Het toestel draait op een Snapdragon 765 processor met 8 GB RAM en 128 GB opslaggeheugen.

Besturingssysteem Nokia 8.3

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Nokia 8.3

Van de Nokia 8.3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Nokia 8.3 beschikbaar.

Specificaties Nokia 8.3

Algemeen
ProductNokia 8.3
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen171,9 x 78,6 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 765
Kloksnelheid8 core
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,8" (387 ppi)
Resolutie1.080 x 2.400px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera64,0 megapixel
Aantal camera's4
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera24,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C