Interessant:

SMS'en tegen overlast in bioscoop

nieuws 24 april 2009 om 08:30

Vanaf 1 juni gaat de bioscoopketen Pathé experimenteren met een sms-hufteralarm, waarmee bioscoopbezoekers via sms klachten kunnen versturen als er sfeerverpestende bezoekers in de zaal zitten.

De bioscoopketen ondervindt veel overlast van hangjongeren die zich bij films misdragen. Vaak durven bezoekers hier niets van te zeggen. Nu kan je echter een sms met de betreffende zaal en het stoelnummer van de ordeverstoorder versturen, waarop de bioscoopmanager dan gelijk actie kan ondernemen.

Het sms-alarm komt beschikbaar in zes zalen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het nummer waarnaar je kan sms'en wordt voor de film getoond op het witte doek. De Belgische bioscoopketen Kinepolis maakt al met succes gebruik van dit systeem.

Veel bioscopen hebben ook last van mobiele bellers tijdens de film; hopelijk maakt het sms-alert hier een einde aan. In Amerika vroegen bioscopen in 2006 toestemming om GSM-signalen te blokkeren. In 2004 ontwikkelde een Brits bedrijf zelfs een speciaal behang dat het gebruik van mobieltjes onmogelijk maakt in openbare gelegenheden.

Het Parool