Interessant:

Nederlandse kids en masse aan het mobieltje

nieuws 24 april 2009 om 09:30

Uit onderzoek blijkt dat ruim driekwart (77%) van de Nederlandse kinderen tussen negen en dertien jaar beschikt over een mobiele telefoon.

Dat blijkt uit onderzoek van Youfone, uitgevoerd door Ruigrok|Netpanel in het kader van de introductie van Youfone 4Kids. Belangrijkste redenen waarom zoon of dochter een mobieltje krijgt van pa en ma: optimale bereikbaarheid en de veiligheid van het kind.

De provider van mobiele telefonie onderzocht de overwegingen van ouders om hun kind een mobiele telefoon te geven. Maar liefst 93% vindt dat zij als ouder altijd mobiel bereikbaar moeten zijn. Tachtig procent geeft aan dat een gsm bijdraagt aan de veiligheid van zoon of dochter.

Opvallend in dit verband is dat moeders vaker dan vaders een mobieltje voor hun kind kopen omdat hen dit een gerust gevoel geeft (36% om 25%). Deze reden wordt ook vaker genoemd wanneer het om een dochter gaat dan om een zoon (38% versus 28%). Vaders vinden vaker dan moeders bereikbaarheid de belangrijkste reden om hun kind een gsm te geven (80% om 69%).

Met Youfone 4Kids introduceert Youfone een speciaal sim-only abonnement waarmee ouders de belkosten van hun kinderen binnen de perken kunnen houden, maar waarmee ze toch bereikbaar blijven dankzij speciale "4Sure"-nummers die ook te bellen zijn als het beltegoed op is.

portablegear.nl