Interessant:

Einde aan bellende filmbezoekers door behang

nieuws 28 juli 2004 om 21:30

Tegenwoordig dringen mobiele telefoons door in steeds meer publieke ruimten. Hiermee komen er ook steeds meer plaatsen waar het gebruik van de mobiel verboden is. Het vervelendst zijn bellende mensen in de bioscoop, dit kan een filmavondje verpesten.

Een Brits bedrijf, QiteniQ genaamd, heeft speciaal behang op de markt gebracht dat het gebruik van mobiele telefoons of handhelds onmogelijk maakt.

In het QiteniQ behang zitten kleine elektromagneetjes geweven die samen een magnetisch schild vormen. Door dit schild is het uitzenden van GSM, WiFi, GPRS of UMTS golven onmogelijk. Door een bioscoop te behangen met het QiteniQ behang, is de overlast van bellende bioscoopbezoekers verleden tijd.

Het QiteniQ behang kan ook gebruikt worden in ziekenhuizen, vliegvelden en scholen. QiteniQ verklaart dat zijn behang gebruikt kan worden om een veilige zone te creŽren voor draadloze computernetwerken. Het QiteniQ behang houdt de signalen dan binnen een bepaalde ruimte, zodat kwaadwillenden er geen toegang toe hebben.

infoSync World