Interessant:

N-Gage krijgt motion control games

nieuws 26 maart 2009 om 10:00

Binnenkort verschijnt het eerste spel voor Nokia's N-Gage platform dat gebruik maakt van motion control, zodat je het door middel van beweging kan besturen.

Het spel heet Bounce Boing Voyage en is het eerste N-Gage spel dat motion control ondersteunt. In het spel moet je, door middel van beweging, een balletje door een surrealistische wereld zien te loodsen. Daarvoor moet je uiteraard wel een Nokia-toestel hebben dat beschikt over ingebouwde bewegingssensor. De toestellen waarop je het spel kan spelen zijn de Nokia N79, Nokia N82, Nokia N85, Nokia N95 en N95 8GB, Nokia N96 en de Nokia 6210 Navigator.

Nokia herintroduceerde het N-Gage platform in 2008, na de faliekante mislukking van het N-Gage toestel. N-Gage games kan je nu (betaald) downloaden voor verschillende Nokia-toestellen. Het herintroduceerde N-Gage platform lijkt wel een succes te worden: er hebben zich al een miljoen gebruikers voor ingeschreven, aldus Nokia.

Sinds het succes van de Nintendo Wii zijn spellen met bewegingssensor enorm populair. Er zijn ook al vele motion control games voor de iPhone / iPod touch verschenen en ook vele andere fabrikanten bieden al populaire toestellen met dergelijke games (denk aan de LG Cookie en Sony Ericsson F305) aan, maar Nokia doet nu dus ook een duit in het zakje.

Bounce Boing Voyage voor N-Gage is vanaf de lente van 2009 verkrijgbaar.

N-Gage Blog