Interessant:

Nintendo DSi wordt op 3 april gelanceerd

nieuws 24 februari 2009 om 10:23

Op 3 april lanceert Nintendo haar nieuwe, draagbare spelsysteem, de Nintendo DSi; de vernieuwde DS beschikt onder meer over ingebouwde camera's en muziekspeler.

De Nintendo DSi, die al in oktober 2008 werd aangekondigd, is de dunste en lichtste telg uit de Nintendo DS-serie. De Nintendo DSi is met zijn matte afwerking 12% dunner dan de Nintendo DS Lite. Met de vernieuwde DS kan je foto's nemen, bewerken en uitwisselen of luisteren naar en experimenteren met je favoriete muziek; uiteraard kan je er ook DS-games op spelen en daarnaast kan je nieuwe DSiWare-titels downloaden. De mogelijkheid om gebruik te maken van het internet is ingebouwd.

Nintendo DSi

Helaas heeft de vernieuwde DS geen poort meer waarmee je ook je oude Gameboy Advance-spellen kan spelen. Qua muziekformaten wordt overigens alleen AAC ondersteund; je kan dus geen MP3'tjes op de DSi afspelen. Ook ondersteunt de DSi geen flashcartridges waarop je zelf games kan zetten; Nintendo hoopt hiermee een eind te maken aan het illegaal kopieren van DS-games. Bellen is met DSi ook nog niet mogelijk, maar daar komt in toekomst wellicht verandering in aangezien Nintendo al een patent heeft aangevraagd op een DSPhone.

De camera's van de Nintendo DSi bevinden zich aan de binnen- en buitenzijde van het opklapbare deksel. Foto's kunnen worden bewerkt terwijl of nadat ze zijn genomen. Zo kan bijvoorbeeld worden gekozen voor het vervormingsgereedschap waarmee foto's met de stylus op een grappige manier kunnen worden vervormd.

De Nintendo DSi wordt in Europa op 3 april gelanceerd, in wit en zwart.

AllePersberichten.nl