Interessant:

Nieuwe PSP komt in juni

nieuws 30 april 2009 om 08:30

De nieuwe Sony PSP - voorheen ook al wel bekend als de PSP 2 of PSP-4000 - zal in juni worden ge´ntroduceerd, waarschijnlijk onder de naam PSP Go!, PSP Flip of PSP Slide.

Er gaan al lange tijd geruchten over een nieuwe PSP met een schuifbaar scherm. De website 1up.com weet echter te melden dat de nieuwe PSP daadwerkelijk op de E3-beurs in juni aangekondigd zal worden. Volgens de site zou het toestel de naam PSP Go!, PSP Slide of PSP Flip krijgen. De nieuwe PSP zou na de introductie in september in Japan verschijnen en in oktober/november in de Verenigde Staten. Over een release in Europa meldt de site niets.

De nieuwe Sony PSP krijgt waarschijnlijk een schuifbaar scherm, 8 of 16GB intern geheugen, een tweede analoge pad en heel misschien ook wel een ingebouwde camera. De UMD-drive waarop je data kan opslaan verdwijnt waarschijnlijk.

Aangezien nog niets door Sony is bevestigd, is het afwachten of we de nieuwe PSP daadwerkelijk in juni gaan zien. Sony zal wel moeten opschieten, want de concurrentie van de Nintendo DSi en iPhone is heftig. Wat wel vrijwel zeker is, is dat de nieuwe PSP niet een PSP Phone zal zijn, waarover ook al lange tijd geruchten de ronde doen.

Naschrift: Deze nieuwe PSP is in mei 2009 uiteindelijk niet uitgebracht als de PSP-4000 of PSP 2, maar als de PSPgo (N1000).

1up.com