Interessant:

BlackBerry Storm 9500 geintroduceerd

nieuws 8 oktober 2008 om 09:40

RIM BlackBerry en Vodafone hebben vandaag de BlackBerry Storm 9500, de eerste touchscreen BlackBerry, officieel geintroduceerd; in Nederland zal de BlackBerry Storm exclusief bij Vodafone verkrijgbaar zijn.

BlackBerry Storm 9500

De BlackBerry Storm, die lange tijd bekend stond als de Thunder, is ontstaan uit een lange samenwerking tussen Vodafone en BlackBerry. Het toestel maakt dan ook gebruik van Vodafone's 3G-netwerken voor snel internet. In Amerika is de Storm overigens exclusief verkrijgbaar bij Verizon Wireless.

De BlackBerry Storm heeft een prettig en elegant zwart design en beschikt over een groot 3.25" inch (480 x360) touchscreen. De iPhone 3G en HTC Touch HD hebben er dus een voorname concurrent bij gekregen.

BlackBerry Storm 9500

Uiteraard kan je, net als op de iPhone, ook op de Storm het beeld kantelen als je de smartphone horizontaal houdt. De nieuwe interface maakt gebruik van de bekende 'menu'- en 'escape'-knoppen van voorgaande BlackBerry-modellen, maar dit keer dus gecombineerd met touch-mogelijkheden. Daarnaast beschikt de BlackBerry Storm onder meer over 3.2 megapixel camera, browser en ondersteuning van Google Maps en de Vodafone Music service, waarmee je ook multimediaal goed voorzien bent.

De BlackBerry Storm 9500 is vanaf volgende maand exclusief bij Vodafone beschikbaar. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Vodafone