Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSBlackBerry OS 5
Opslag MB
Scherm3,5" (171 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto BlackBerry Storm 1 Foto BlackBerry Storm 2 Foto BlackBerry Storm 3

Inleiding

De BlackBerry Storm 9500, die lange tijd bekend stond als de Thunder, is het eerste touchscreen-toestel van BlackBerry. Met het grote 3.25" inch (480 x 360) touchscreen-display is de Storm een voorname concurrent voor smartphones als de iPhone 3G en de HTC Touch HD. De BlackBerry Storm is ontstaan uit een exclusieve samenwerking tussen Vodafone en BlackBerry. Het toestel maakt dan ook gebruik van Vodafone's 3G-netwerken voor snel internet. Uiteraard kan je, net als op de iPhone, ook op de Storm het beeld kantelen als je de smartphone horizontaal houdt. De nieuwe interface maakt gebruik van de bekende 'menu'- en 'escape'-knoppen van voorgaande BlackBerry-modellen, maar dit keer dus gecombineerd met touch-mogelijkheden. Daarnaast beschikt de BlackBerry Storm onder meer over 3.2 megapixel camera, browser en ondersteuning van Google Maps en de Vodafone Music service, waarmee je ook multimediaal goed voorzien bent. De BlackBerry Storm 9500 is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Vodafone. In oktober 2009 werd de Storm 9500 opgevold door de BlackBerry Storm2 (9520).

Apparaat & afmetingen

De BlackBerry Storm is een eerste BlackBerry met volledig touchscreen met een gewicht van 155 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,30 x 6,20 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 330 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 360 uur. De BlackBerry Storm is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De BlackBerry Storm ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Storm kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de BlackBerry Storm kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De BlackBerry Storm heeft 1 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Storm heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de BlackBerry Storm kan je zowel audio (MP3, WMA en AAC+) als video (MPEG, .3GP en WMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De BlackBerry Storm heeft een ingebouwde camera met een 3.15 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De BlackBerry Storm is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 360 pixels. De BlackBerry Storm draait op BlackBerry OS 5. BlackBerry OS is is het besturingssysteem voor BlackBerry-smartphones van de Canadese BlackBerry-fabrikant RIM. Belangrijke onderdelen van BlackBerry OS 5 zijn de uitgebreide (met encryptie beveiligde) e-mailfunctionaliteiten via de BlackBerry Enterprise Server (BES) (met Microsoft Exchange-ondersteuning) en BlackBerry Messenger (om mee te pingen). Voor het gebruik van alle BES-diensten kunnen extra kosten worden gevraagd. In de BlackBerry App World vind je populaire apps als WhatsApp en Angry Birds. .

Prijzen en beoordelingen BlackBerry Storm

Van de BlackBerry Storm staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De BlackBerry Storm is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,1. Lees in het BlackBerry Storm testoverzicht de testen

Specificaties BlackBerry Storm

Algemeen
ProductBlackBerry Storm
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht155 gram
Afmetingen113,0 x 62,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSBlackBerry OS 5
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 624 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag1 GB + microSD
Scherm
Scherm3,5" (171 ppi)
Resolutie480 x 360px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB