Interessant:

iRex introduceert de iLiad Book Edition

nieuws 8 mei 2008 om 09:30

iRex Technologies komt met een digitale lezer gericht op het boekensegment. De boekenlezer, iLiad Book Edition, is een voordeligere en iets eenvoudigere versie van de eerder uitgebrachte iLiad.

Deze volledige digitale lezer is al in gebruik bij NRC Handelsblad abonnementhouders met een dagelijkse update van de digitale krant.

De iLiad Book Edition is niet uitgerust met ingebouwde draadloze netwerkvoorzieningen voor het kunnen downloaden van het laatste nieuws, maar wijkt verder niet af van de oorspronkelijke iLiad. De Book Edition, die 499 euro gaat kosten, komt standaard met vijftig volledige boekwerken. De iLiad Book Edition heeft een geheugen dat kan worden uitgebreid tot 8 Gigabyte, voldoende voor een hele bibliotheek in de rugzak.

iLiad Book Edition

Dankzij de hoge resolutie van het scherm en het hoge contrast is lezen van het beeldscherm comfortabel. Het scherm kent geen ongewenste reflecties, het leest als van 'gewoon' papier. Daglicht, of een simpele leeslamp, zijn al voldoende voor een perfecte leesbaarheid.

Als voorproefje bevat de iLiad Book Edition in standaard uitvoering vijftig Engelstalige meesterwerken uit de literatuurgeschiedenis. Via de website van boekhandelsketen Selexys zijn er verder op dit moment ruim 100 titels gratis beschikbaar voor iRex' digitale boekenlezer.

iLiad Book Edition

Net als bij een papieren boek kan je op de iLiad Book Edition aantekeningen maken. Maar anders dan bij het papieren boek kan het apparaat de van aantekeningen voorziene tekst gemakkelijk overzetten naar zijn PC, of doorzenden en delen met vrienden en collega's. Daarnaast kan de lezer in een handomdraai zijn gehele bibliotheek doorzoeken, bladeren en inzoomen op een afbeelding of figuur.

portablegear.nl