Interessant:

Microsoft toont Windows Mobile 6.1

nieuws 2 april 2008 om 11:02

Microsoft kondigde gisteren aan dat Windows Mobile smartphones verder worden aangepast. De onderneming onthulde op de CTIA Wireless 2008-beurs de nieuwste versie van Internet Explorer Mobile én Windows Mobile 6.1.

De nieuwe versie van Internet Explorer Mobile is gebaseerd op de desktop browser Internet Explorer. Microsoft kondigde tevens de nieuwste versie van haar Windows Mobile besturingssysteem, genaamd Windows Mobile 6.1, met onder meer nieuwe tijdsbesparende functies, eenvoudigere smartphone-navigatie en –beheer en verbeterde beveiliging.

Men wil een telefoon die flexibel genoeg is om gedurende de dag aan hun behoeften te voldoen, of het nou om werk of iets anders in hun leven gaat aldus Robbie Bach, hoofd van de afdeling Entertainment & Devices van Microsoft. "De innovaties die we hebben toegevoegd aan de Windows Mobile software maakt het makkelijker om je leven te managen".

Microsoft neemt de nodige stappen om zijn aantrekkingskracht voor de consument te vergroten en tegelijkertijd tegemoet te komen aan de complexe mobiele behoeften van ondernemingen aldus Ben Bajarin, analist van Creative Strategies. "Internet Explorer Mobile en Windows Mobile 6.1 tonen aan dat Microsoft in staat is om haar technologieën aan te wenden voor het creëren van concrete innovaties en voordelen voor de klant en voor haar partners."

De nieuwe versie van Internet Explorer Mobile biedt de mogelijkheid om met een smartphone gemakkelijk webpagina's en multimediabestanden met volledig scherm op het web te kunnen bekijken.

Doordat de vernieuwde Internet Explorer Mobile gebruik maakt van de technologie achter Internet Explorer 6 en ondersteunende standaards als H.264, Adobe Flash en Microsoft Silverlight, biedt deze nieuwe versie een zeer rijke mobiele internetervaring. De nieuwe versie is in het derde kwartaal van 2008 beschikbaar voor toestelfabrikanten en -partners. Aan het einde van 2008 worden de eerste toestellen met Windows Mobile 6.1 op de markt verwacht.

Windows Mobile 6.1 bevat verscheidene belangrijke verbeteringen die gebaseerd zijn op feedback van gebruikers. De meest belangrijke informatie is nu direct bereikbaar in één overzicht, de configuratie van de telefoon is versneld en er zijn diverse functies aangepast voor gebruik op een klein scherm. In combinatie met System Center Mobile Device Manager 2008 of Exchange Server 2007 SP1 biedt Windows Mobile 6.1 de beste ervaring voor IT-professionals om mobiele telefoons te configureren voor ondernemingen.

Partners die Microsoft Windows Mobile 6.1 ondersteunen zijn onder andere Sony Ericsson, Asus, HP, HTC, Motorola, O2, Orange, Palm, Samsung, Sony Ericsson, T-Mobile, Toshiba en Vodafone. Gisteren werd al bekend dat Sony Ericssons nieuwe smartphone, de Xperia X1, draait op Windows Mobile 6.1.

portablegear.nl