Interessant:

Sony Ericsson Xperia X1 draait op Windows Mobile 6.1

nieuws 1 april 2008 om 16:14

Sony Ericsson bevestigde vandaag dat zij gaat werken met Windows Mobile 6.1 op haar opvallende arc-slider telefoon Sony Ericsson Xperia X1, die tijdens het WMC werd aangekondigd.

Het gebruik van Windows Mobile 6.1 in combinatie met Sony Ericsson's unieke Xperia user interface (UI) leidt – tot een gebruikersgerichte ervaring met een verbeterde connectiviteit, messaging en multimedia functies.

Nu mobiele breedband steeds verder doordringt, worden ook consumenten zich steeds meer bewust van de enorme hoeveelheid multimedia diensten en content waar ze onderweg via hun mobiele telefoon gebruik van kunnen maken. De Xperia X1 van Sony Ericsson stelt hen in staat de toepassingen waar vaak gebruik van maken te personaliseren met behulp van een opvallend touch screen, een panel-based UI waarmee zij een gebruikersinterface kunnen creëren die past bij hen en bij hun manier van leven. Met deze voortdurend actieve desktop kunnen gebruikers het actieve dashboard van hun telefoon organiseren zoals zij dat willen, en wisselen tussen panels afhankelijk van hun stemming, bezigheden of behoefte aan informatie.

"Er zijn geen twee mensen met dezelfde smaak en dezelfde wensen. Sony Ericsson’s Xperia X1 is ontwikkeld zodat mobiele web communicatie en multimedia entertainment precies kan worden afgestemd op de gebruiker. Daarmee zetten we de gebruiker op een unieke persoonlijke manier centraal, in de kern van de mobiele ervaring," aldus Eric Rilkken, head of Marketing bij Sony Ericsson Benelux.

Operators kunnen de touch panels waarop de Xperia X1 werkt eveneens op maat ontwikkelen om de consument zo te voorzien van een totaalaanbod van hun applicaties en diensten. Daarnaast is Sony Ericsson van plan om met haar belangrijkste partners afspraken te maken over de panel technologie, zodat zij nieuwe, innovatieve applicaties kunnen ontwikkelen waarvan de Xperia X1 gebruikers kunnen profiteren

De Sony Ericsson Xperia X1 is leverbaar in de loop van de tweede helft van 2008.

portablegear.nl