Interessant:

SMSen via een vallende ster

nieuws 18 september 2002 om 15:04

Op nieuwsbank is een bijzonder persbericht te lezen. Het Nederlandse bedrijf sterSMS biedt de mogelijkheid om SMSjes te versturen via vallende sterren!

Een 'normale' SMS wordt via een GSM-netwerk van zender naar ontvanger verzonden. Een Ster*SMS maakt gebruik van één van de vele vallende sterren die continu de aardse dampkring binnendringen. De vallende ster kaatst de boodschap van zender naar ontvanger.

Een Ster*SMS is te versturen via internet en vanaf een mobiele telefoon. De verzender ontvangt dan in totaal 3 SMSjes. Een ontvangst SMS waarin gezegd wordt dat gezocht gaat worden naar een vallende ster. Een tweede SMS waarin gemeld wordt dat de SMS verstuurd is en een derde SMS waarin aangegeven wordt wanneer en waar een vallende ster geraakt is.

De ontvanger krijgt twee SMSjes. Als eerste licht een FlashSMS de telefoondisplay op, meteen nadat de boodschap via een ster verzonden werd, met de melding dat er speciaal voor de ontvanger een vallende ster gevonden is. Deze SMS geeft ook informatie over het waar en wanneer van de versturing. Vervolgens komt er een tweede SMS met de door de verzender gestuurde wens. Op stersms.nl kan alle informatie over de status, de verzending, het type meteoriet en de wellicht geheimzinnige zender van de vallende ster gevonden worden. De verzender kan op de site realtime volgen wanneer een vallende ster voor de ontvanger wordt geraakt.

Zoals gezegd klinkt het allemaal erg bijzonder. Of het bericht waar is of een verlate 1 april grap is moeilijk te controleren. Duur is het in ieder geval wel. Per verzonden SMS bericht ontvangt de verzende zelf 3 SMS berichtjes van 1 euro 10 per stuk. In totaal ben je ruim 3 euro kwijt voor het verzenden van een ster*SMS.

Nieuwsbank