Interessant:

Vodafone wil eigen telefoons

nieuws 18 september 2002 om 14:41

Vodafone heeft van telefoon-fabrikanten als Siemens, Nokia en SonyEricsson geeist dat zij telefoons gaan produceren met speciale Vodafone software.

De eisen van Vodafone zijn nieuw. Nog nooit eerder eiste een operator invloed op de ontwikkeling en productie van mobiele telefoons.

De gedachte achter de eis is eenvoudig. Vodafone moet geld gaan verdienen met dataverkeer. Hiertoe zullen speciale diensten ontwikkeld worden. Wil je gebruik maken van deze diensten dan moet je een licht aangepaste telefoon hebben. En om de klanten toch een grote keuze van telefoons te bieden is het dus noodzaak dat alle telefoonfabrikanten speciale Vodafone toestellen leveren.

De kans is groot dat Vodafone erin slaagt de fabrikanten te dwingen tot standaardisatie. Vodafone is namelijk de grootste en daarmee machtigste operator ter wereld. De ontwikkeling vormt een bedreiging voor de iMode aanbieders in Europa. Nokia, SonyEricsson en andere aanbieders weigeren namelijk om iMode toestellen op de markt te brengen. De beperkte toestelkeuze schrikt veel potentiele kopers af om iMode te gaan gebruiken.

Planet Multimedia