Interessant:

Pressplay ondersteuning MediaPlayer

nieuws 9 augustus 2002 om 22:04

Microsoft komt met een nieuwe versie van de Windows Media Player. De legale en commerciele muziek uitwisselingsdienst Pressplay zal direct te raadplegen zijn vanuit de nieuwe Media Player.

Windows Media Player is al weer toe aan zijn negende versie. Versie 9.0 zal op 4 september gereleased worden. Het gaat hier echter wel om een testversie.

Niet alleen de Pressplay ondersteuning is nieuw. Windows Player 9 zal ook de nieuwe compressietechniek Corona ondersteunen. Met Corona kunnen WMA bestanden nog compacter gemaakt worden bij een gelijke geluidskwaliteit.

Microsoft heeft ook goed gekeken naar iTunes 3 van Apple. De auto playlists waarmee snel en eenvoudig muziek geordend kan worden, lijkt erg op de SmartPlaylist feature van iTunes.

Verder is het nu mogelijk om 2 songs te crossfaden. Hierdoor kan je 2 nummers vloeiend in elkaar laten overlopen, zoals ook bij 538 en 3FM gebeurt.

Ook is het mogelijk om het uiterlijk van de player aan te passen. In totaal zijn er 20 skins verkrijgbaar. Tot slot heeft Microsoft ook de video afspeel functies aanzienlijk uitgebreid.

Niet alleen Microsoft komt met nieuwe multimedia afspeelsoftware. Nullsoft, de maker van de populaire MP3 speler WinAmp, heeft onlangs ook aangekondigd met een nieuwe versie van WinAmp te komen. Zie 'WinAmp 3.0 verkrijgbaar'.

WebWereld