Interessant:

WinAmp 3.0 verkrijgbaar

nieuws 9 augustus 2002 om 01:25

Van de populaire MP3 software player WinAmp is vanaf vandaag versie 3.0 te downloaden. WinAmp is gratis verkrijgbaar op de site van maker Nullsoft.

Nullsoft heeft WinAmp grondig op de schop genomen. Het programma is volledig opnieuw geprogrammeerd. De nieuwe techniek waarop WinAmp draait is Wasabi genoemd. Met Wasabi is het onder andere veel makkelijker om WinAmp in een ander jasje te steken. De zogenoemde skin mogelijkheden zijn namelijk aanzienlijk uitgebreid ten opzichte van versie 2.xx.

Ook CDDB database ondersteuning is in de nieuwe release aanwezig. De CDDB database is de grootste online muziektitel verzameling ter wereld. Dankzij CDDB ondersteuning kan WinAmp automatisch de titel van een MP3 bestand herkennen.

WinAmp 3.0 ondersteunt tot slotte nu ook standaard een aantal videoformaten. Het is mogelijk om AVI, MPG en ASF / WMV bestanden af te spelen.

Op dit moment is alleen de Windows-versie van WinAmp 3.0 te downloaden. Een Linux versie-volgt later. Van WinAmp 3.0 komt zowel een betaalde versie als een gratis versie. Dit in tegenstelling tot sommige hardnekkige geruchten, waarin werd beweerd dat WinAmp zou gaan overstappen op een betaalmodel.

Planet Multimedia