Interessant:

Korting op i-Mode voor KPN personeel

nieuws 6 augustus 2002 om 23:33

Om de verkopen van i-Mode te stimuleren probeert KPN nu haar eigen personeel over te halen om i-Mode te gaan gebruiken. KPN ontkent dat de actie wordt ingegeven door tegenvallende verkopen aldus Planet Multimedia.

Volgens een woordvoerster van KPN gaat het om een aanbieding voor het personeel en voor familie en kennissen van het personeel. Dit betekent dat de afzet meetelt voor de verkoopcijfers.

Het aanbod is niet misselijk. Voor het i-Mode toestel betaalt het personeel slechts 49 euro. Daarnaast komen de aansluitkosten van ruim 50 euro te vervallen. Bovendien hoeft de nieuwe abonnee drie maanden lang geen GSM abonnement en i-Mode bundel te betalen.

Voor de familie en de vrienden van het personeel geldt vrijwel hetzelfde aanbod. Alleen de toestelprijs is niet goedkoper dan in winkel.

KPN hoopt met de actie te bereiken dat mensen in de omgeving van de nieuwe gebruikers geinteresseerd raken in i-Mode en vervolgens zelf een toestel aanschaffen.

De verwachting is dat de komende maanden de strijd tussen i-Mode en haar concurrenten beslecht zal gaan worden. Met name MMS, en internet telefoons zoals de XDA van O2 zijn concurrenten van i-Mode. Ook de nieuwe cameratelefoons (Nokia 7650, Sharp Vodafone) zullen het i-Mode flink lastig gaan maken.

Planet Multimedia