Interessant:

Veelbelovende Kazaa concurrent

nieuws 17 juli 2002 om 05:45

Een Spaans software programma zou weleens Kazaa van de troon kunnen stoten als populairste muziek uitwissel programma. Het programma, genaamd Blubster, is gemaakt door de 22 jarige Pablo Soto uit Madrid.

Blubster is op dit moment een van de meest geavanceerde peer-to-peer programma's voor muziekuitwisseling. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Kazaa is Blubster volledig gedecentraliseerd, waardoor Blubster moeilijk door de rechter te verbieden is. Gnutella werkt ook met een gedecentraliseerd netwerk, maar daar laat de snelheid van het netwerk te wensen over. Blubster is daarentegen zelfs als snel te bestempelen.

Een andere pluspunt van Blubster is de afwezigheid van spyware. De gebruikers van Kazaa zijn met name de dupe van allerlei spyware dat ongevraagd wordt geinstalleerd, zoals Gator en BonziBuddy. Pablo Soto wil het meesturen van spyware koste wat kost voorkomen en probeert zijn inkomsten uit andere bronnen te halen.

Nu AudioGalaxy in zwaar weer terecht is gekomen is de populairiteit van Blubster steigende. Blubster staat al in de top 6 van meest gedownloade muziek uitwissel programma's.

GSMBox