Interessant:

KPN geeft gratis Museumgids weg tijdens Museum N8

nieuws 26 oktober 2006 om 19:01

Tijdens de Museumnacht op 4 november kunnen bezoekers via de de Mobiele Museumgids van KPN begeleid worden. Via de KPN Mobiele Museumgids hebben bezoekers alle informatie over de deelnemende musea en hun activiteiten, verkooppunten, openingstijden en andere informatie op hun mobieltje.

Bijzonder is dat je tijdens de n8 (spreek uit als Nacht in een aantal musea automatisch aanvullende informatie op je mobiel ontvangt bij 30 ‘objecten’, zoals kunstwerken en andere bezienswaardigheden. Zodra de bezoeker in de buurt van een van deze objecten komt, wordt de bijbehorende informatie automatisch naar het mobieltje overgeseind via bluetooth. De objecten zijn herkenbaar als KPN BluePoint en zijn te vinden in het Amsterdam Historisch Museum, Joods Historisch Museum en wetenschapsmuseum NEMO.

De KPN Mobiele Museumgids is moet meer jongeren naar het museum trekken. De gids moet het museumbezoek verlevendigen.

Joke Bosch, hoofd pr & marketing, Amsterdams Historisch Museum: De geschiedenis van Amsterdam is van lang geleden, van gisteren en van morgen. Het Amsterdams Historisch Museum vertelt die geschiedenis met oude middelen, met nieuwe en met de nieuwste middelen. Juist om jongere bezoekers te bereiken is het gebruik van de nieuwste overdrachtstechnieken hard nodig. Daarom doet het Amsterdams Historisch Museum met veel plezier mee aan dit project van KPN.

De gratis KPN Mobile Museumgids is vanaf 23 oktober te downloaden via www.n8.nl/mobiel of per sms door “n8’’ te sturen naar 4411. Op 3 november wordt de gids geactualiseerd met nog meer specifieke n8-informatie.