Interessant:

Deense rechter verbiedt Allofmp3

nieuws 26 oktober 2006 om 19:01

Er dreigen zware tijden voor de Russische online muziekwinkel Allofmp3. Nadat enkele financiële instellingen de Russische muziekwinkel in de steek lieten, is een Deense provider door de rechter bevolen om de website van Allofmp3 te blokkeren voor zijn klanten. Internetprovider Tele2 mag in Denemarken niet langer toegang verlenen tot Allofmp3.

Dit rechterlijke besluit is het gevolg van een zaak die aangespannen werd door de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI). De IFPI is de internationale vertegenwoordiger van de entertainmentindustrie.

De IFPI houdt zich op allerlei manieren bezig met het tegengaan van muziek- en filmpiraterij. Er lopen momenteel duizenden rechtszaken tegen individuele uploaders. De laatste maanden richtte IFPI zijn pijlen op het Russische Allofmp3.

Tele2 is een van de grootste internetproviders in Denemarken. Een woordvoerder liet weten dat zijn bedrijf de uitspraak van de rechter als censuur ervaart. Andere Deense providers vrezen voor de toekomst, omdat providers mogelijk verantwoordelijk worden gehouden voor het downloadgedrag van hun klanten.

De IFPI is vanzelfsprekend blij met de Deense uitspraak. De directeur van de IFPI hoopt dat de uitschakeling van Allofmp3 een stap dichterbij is.

Webwereld