Interessant:

Verkoper ALLOFMP3 waardebonnen gearresteerd

nieuws 22 mei 2007 om 09:35

In Engeland is een verkoper van ALLOFMP3-cadeaubonnen opgepakt. De man verkocht cadeaubonnen van de omstreden Russische muziekdienst via internet, de opbrengsten gingen naar buitenlandse rekeningen van de eigenaren van ALLOFMP3. Het onderzoek naar de verkoper van de cadeaubonnen is gestart door de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI).

ALLOFMP3 ligt onder vuur omdat de muziekdienst geen vergoedingen betaalt aan de artiesten. De muziekindustrie doet er alles aan om ALLOFMP3 tot sluiting te dwingen, zo is het niet meer mogelijk om ALLOFMP3-aankopen te betalen met PayPal, Visa en MasterCard. Met de verkoop van cadeaubonnen hebben de Russen een manier gevonden om de betalingsblokkade te omzeilen.

De verkoper van ALLOFMP3-cadeaubonnen is opgepakt op verdenking van online fraude. Het is niet duidelijk welke straf de verkoper boven het hoofd hangt.

Eerder eiste de Amerikaanse vertegenwoordiger van de entertainmentindustrie 1,25 biljoen euro van ALLOFMP3. In Denemarken werd de Russische dienst zelfs enige tijd geblokkeerd. Ook de Nederlandse Stichting Brein maakt zich sterk voor een verbod op ALLOFMP3.

Webwereld