Interessant:

Nuki Smartlock 3.0 review

nieuws 7 februari 2022 om 15:06

Omdat de sleutel altijd aan de binnenkant van de deur zit kan je sloten zonder paniekfunctie niet van buiten openen. Het is aan te raden om bij gebruik van een Nuki Smart Lock de cilinder te vervangen door een cilinder met paniekfunctie, waardoor je altijd nog met de sleutel naar binnen kan. Zo'n cilinder kost tussen de 30 en de 60 euro. Nuki biedt hier ook een oplossing voor, met de Nuki Universele Cilinder (SKG 3 sterren). Deze cilinder is in lengte verstelbaar zodat hij op de meeste deuren past en heeft een paniekfunctie. Nadeel van de universele cilinder is dat je wel een nieuwe sleutel krijgt. Als je één sleutel hebt voor alle sloten in je huis, dan werkt deze niet op de universele cilinder. Het vervangen van een cilinder is met een schroevendraaier door vrijwel iedereen uit te voeren.

Nuki Bridge

Met de meegeleverde Nuki Bridge leg je contact tussen je wifi-netwerk het Nuki Smart Lock. Bij het Smart Lock 3.0 Pro is de Bridge in het slot ingebouwd, waardoor je geen externe bridge nodig hebt. De installatie van de Bridge gaat via de Nuki App en is met een paar klikken geregeld. Na installatie kan je via de Nuki app vanaf overal je slot bedienen. Hierdoor kan je ook op afstand het slot ontgrendelen om bijvoorbeeld een klusjesman of bekende binnen te laten. Ook kan je overal in de gaten houden wie je huis is binnen gegaan terwijl je op het werk zit of op vakantie bent. Toegangsrechten beheer je ook eenvoudig op de website. De web-interface is helemaal handig als je meerdere Nuki sloten hebt, bijvoorbeeld als je panden toeristisch verhuurt. Je kan dan in een scherm al je sloten beheren en toegangsrechten toekennen en intrekken.

Nuki Bridge in stopcontact
Nuki Bridge in stopcontact

In de praktijk

Tijdens deze test is het Nuki slot gebruikt in een horecazaak met meerdere werknemers. Juist voor sloten met veel verschillende gebruikers (kantoor, winkel, bed&breakfast) biedt een digitaal slot uitkomst. Bij een regulier slot moet je voor elk personeelslid een nieuwe sleutel aanmaken of een bestaande sleutel hergebruiken. Het risico op zoekgeraakte of gekopieerde sleutels neemt met elke gebruiker toe. Daarnaast is er met normale sleutels geen zicht op welke werknemer de deur heeft geopend of heeft gesloten. Ook is er geen mogelijkheid om te controleren of het slot wel op slot is tijdens sluitingstijden. Een digitaal slot is de oplossing voor al deze problemen. In de app of de web-interface kan de sleutelbeheerder heel eenvoudig een nieuwe gebruiker toevoegen en net zo gemakkelijk weer verwijderen. Het vergrendel-logboek is ook erg handig voor een commerciële ruimte. Zo kan je altijd zien wie de deur heeft geopend en gesloten. Het is ook prettig om vanuit huis te kunnen zien of de deur daadwerkelijk dicht en op slot is buiten openingstijden. Hiertoe heb je wel de Nuki Bridge of de Pro versie van het slot nodig. Een andere functionaliteit die direct werd gebruikt was de mogelijkheid om het slot een schema mee te geven, waarbij in het geval van de winkel, elke avond op een bepaalde tijd het slot vergrendeld werd. Hierdoor worden eventuele fouten bij het afsluiten gecorrigeerd, waardoor de deur niet de gehele nacht ontgrendeld blijft. De uitbater van de horecazaak was dan ook erg gecharmeerd van het nieuwe slot.

Conclusie

De Nuki Smart Lock 3.0 is een eenvoudig te installeren slot met heel veel mogelijkheden zowel voor privé als commercieel gebruik. Ten opzichte van zijn voorganger is het slot met 149 euro een stuk scherper geprijsd. De Nuki Bridge is met een adviesprijs van 99 euro wat ons betreft nog net iets te duur. Als je voornemens bent om een Bridge aan te schaffen dan kan je beter direct kiezen voor de Smart Lock 3.0 Pro. Dan heb je voor 269 euro een ingebouwde Bridge en een Power Pack. De Smart Lock 3.0 biedt een hoop gemak én een goed doordacht product. Er zijn niet veel minpunten te bedenken. Het goede nieuws is dat de functionaliteit van het slot elke keer weer wordt uitgebreid. Zo is het slimme schema voor je slot, waarbij je op gezette tijden de deur kan openen en sluiten, later aan de software toegevoegd. Enig minpunt voor thuisgebruik is dat het slot wel meer lawaai maakt dan een handmatig slot. Het is niet heel erg storend, maar wel iets om rekening mee te houden.

portablegear.nl