Interessant:

Oppo Find X5 serie in detail

koopgids 25 februari 2022 om 11:06

Oppo heeft gisteren haar nieuwe Find X5-vlaggenschipserie geďntroduceerd. In totaal bestaat de reeks uit drie toestellen, de Find X5 Lite, de Find X5 en de Find X5 Pro. In dit artikel bekijken we de overeenkomsten en de verschillen van de toestellen.

“De OPPO Find X5-toestellen bouwen voort op het kern-DNA dat de Find X3-serie tot een hit maakte bij zowel consumenten als critici,” zegt William Liu, President of Global Marketing bij OPPO. ‘’De nieuwe Find X5-serie tilt schoonheid – zowel esthetisch als wat betreft de mogelijkheden – naar een geheel nieuw niveau met zijn moderne design, onvergelijkbare cameramogelijkheden, snelle batterijtechnologie en krachtige prestaties.’’

Design

De Oppo Find X5 Pro heeft een gebogen behuizing met een keramische achterkant. De behuizing is spat-, water- en stofbestendig met een IP68-classificatie. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren Ceramic White en Glaze Black. De Oppo Find X5 in de kleuren Black en White heeft een glazen achterkant, en is IP54 geclassificeerd. Beide toestellen hebben een afgerond scherm en een cameramodule met een afgeschuinde onderkant, wat de toestellen een speelse look geven. De X5 Lite heeft een plat scherm, een glazen achterkant en geen officiële classificatie voor stof- of waterdichtheid. Dit toestel is verkrijgbaar in de kleuren Starry Black en Startrails Blue.

Camerasysteem

De grootste verschillen tussen de toestellen zijn te vinden in het camerasysteem. De Find X5 en de Find X5 Pro hebben het meest geavanceerde camerasysteem, met een speciale chip om video-opnames in het donker mogelijk te maken. Hierdoor is zijn de toestellen in staat om 4K video-opnames in het donker te maken Beide toestellen hebben ook een vijfassig stabilisatie systeem om trillingen tijdens je opnames te voorkomen. De X5 Pro heeft de meest geavanceerde cameramodule met een 50 MP hoofdcamera (f/1,7), een 50 MP groothoekcamera (f/2,2) en een drievoudige 13 MP zoomcamera (f/2,4). De module van de Find X5 is vrijwel identiek als de module van de X5 Pro. De X5 Lite heeft ten slotte een 64 MP hoofdcamera (f/1,7), een 8 MP groothoekcamera (f/2,25) en een 8 MP macro-camera (f/2,4). Alle toestellen hebben een 32 MP selfiecamera, die op details verschilt.

Oppo Find X5 Pro - Cameramodule
Oppo Find X5 Pro - Cameramodule

Scherm

Alle drie de toestellen zijn voorzien van een AMOLED scherm met extra stevig glas. Bij de Lite versie is het glas Gorilla Glass 5 en bij de andere twee toestellen het verbeterde Gorilla Victus Glass. De Oppo Find X5 Pro heeft met 6,7-inch het grootste scherm met de hoogste resolutie (1.440 x 3.216 pixels). De Find X5 en de Find X5 Lite hebben respectievelijk een 6,55-inch (1.080 x 2.400) scherm en een 6,43-inch (1.080 x 2.400) scherm. De verversingssnelheid van de toestellen verschilt ook. De Find X5 en X5 Pro kunnen het scherm maximaal 120 keer per seconde verversen voor vloeiende beelden. De Find X5 Lite kan dit 90 keer per seconde. De touch sampling rate bedraagt ten slotte 240 Hz bij de duurdere toestellen en 180 Hz bij het instapmodel. Een vingerafdrukscanner onder het scherm is bij alle toestellen aanwezig.

Accu's en oplaadtechnologie

De accu's op de toestellen verschillen licht van elkaar met een capaciteit van 4.500 mAh (Lite), 4.800 mAh (reguliere versie) en 5.000 mAh (Pro). Snelladen is op de toestellen uiteraard ook mogelijk met 65W voor de Lite versie en 80W voor de andere twee toestellen. Met deze snelheid laat je de X5 Pro in 12 minuten voor 50 procent op. Draadloos opladen is tot slot ook mogelijk, behalve op de Lite-variant. De X5 Pro kan met 50W draadloos laden en de Find X5 met 35W. Met 50W laad je een toestel in 47 minuten volledig vol.

Rekenkundig hart

Alle drie de toestellen hebben een riante 256 GB opslagruimte. Dit wordt bij de X5 Pro ondersteund door 12 GB RAM, de andere twee toestellen moeten het doen met 8 GB RAM. Alle drie de toestellen hebben een andere processor. De Lite versie draait op een MediaTek Dimensity 900, een midrange processor. De Find X5 (SD 888) en de Find X5 Pro (SD 8 Gen 1) draaien op een 8ste generatie Qualcomm processor. De toestellen ondersteunen daarnaast (natuurlijk) 5G, WiFi 6, bluetooth en NFC.

Oppo Find X5 Lite - Design
Oppo Find X5 Lite - Design

Besturingssysteem

De complete serie draait op Android 12 aangevuld met ColorOS 12.1. Deze ColorOS versie biedt volgens Oppo de meest intuďtieve en persoonlijke ervaring ooit. In combinatie met Google’s Android 12-besturingssysteem levert het prettige ervaringen en toonaangevende privacy-functies. Tegelijkertijd hou je volledige toegang tot de Google Play Store en de meer dan 3 miljoen apps. ColorOS is op heel veel punten volledig aan je smaak aan te passen.

Prijzen & beschikbaarheid

De OPPO Find X5 Series is vanaf 11 maart 2022 te koop in Nederland. De adviesprijs van de Find X5 Pro bedraagt 1.299 euro, van de Find X5 999 euro en van de Find X5 Lite 499 euro. Tot en met 4 april krijg je bij de aanschaf van een toestel uit de X5-serie tot maximaal 400 euro aan gadgets cadeau.

Conclusie

De Oppo Find X5 en X5 Pro liggen heel dicht bij elkaar qua specificaties. De Pro heeft een iets grotere batterij, meer RAM, een nieuwe processor en een iets groter scherm. Ook het draadloos snelladen gaat sneller op de X5 Pro. Het prijsverschil van 300 euro maakt de Find X5 toch een interessantere keus omdat de verschillen beperkt zijn. De Find X5 Lite is met recht een uitgeklede versie van de Find X5 te noemen. Dit toestel is op alle fronten minder dan de X5 en is te bestempelen als een high-end middenklasser.

portablegear.nl