Interessant:

OnePlus 10 Pro 5G aangekondigd

nieuws 13 januari 2022 om 11:53

OnePlus heeft de 10de generatie van haar vlaggenschip aangekondigd. De OnePlus 10 Pro 5G heeft een tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile en het snelste oplaadsysteem ooit bij een OnePlus-toestel. Het toestel is vanaf 13 januari verkrijgbaar in China en later in Nederland.

"De OnePlus 10 Pro biedt een scala aan nieuwe camerafuncties die onze unieke samenwerking met de legendarische camerafabrikant Hasselblad voortzetten," aldus Pete Lau, oprichter van OnePlus. "Met zijn tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile, ultrasnelle prestaties en het snelste oplaadsysteem ooit in een OnePlus-smartphone, is de OnePlus 10 Pro ons meest veelzijdige vlaggenschiptoestel tot hiertoe."

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro

Tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile

Net als bij de OnePlus 9 werkt OnePlus bij de 10 Pro 5G samen met Hasselblad. De tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile van de OnePlus 10 Pro ondersteunt de OnePlus Billion Color Solution waarmee natuurlijke kleurkalibratie met Hasselblad kan worden toegepast op meer dan een miljard kleuren. Elk van de drie achtercamera's van de OnePlus 10 Pro is in staat om opnames te maken in volledige 10-bits kleuren. Als gevolg hiervan legt het apparaat foto's vast met een dekking van het DCI-P3-kleurengamma dat 25 procent groter is, en kan hij 64 keer meer kleur verwerken dan smartphones die in 8-bits kleur fotograferen.? De cameramodule bestaat uit een hoofdcamera van 48MP, een telelens van 8 MP en een 150-graden groothoeklens van 50 MP.

Geavanceerd scherm

Het toestel heeft een 6,7 inch QHD+ paneel, compleet met een verversingssnelheid van 120 Hz. Het display van de OnePlus 10 Pro is voorzien van tweede-generatie LTPO-technologie, waarmee je de refresh rate tussen 1Hz en 120Hz nog sneller kunnen aanpassen dan bij de OnePlus 9-serie, afhankelijk van het type content. Hierdoor verbruikt het display van de OnePlus 10 Pro minder stroom dan de 120 Hz en 90 Hz displays van andere smartphones.?De Snapdragon 8 processor zorgt voor soepele prestaties. In combinatie met 12 GB RAM en maximaal 256 GB UFS 3.1 opslag is elke app te draaien.

Snelle en vlotte prestaties?

De OnePlus 10 Pro levert de snelste en vlotste prestaties ooit op een OnePlus-telefoon, dankzij het Snapdragon 8 platform. In combinatie met maximaal 12 GB RAM en 256 GB UFS 3.1 two-lane opslag zijn snelle prestatie gegarandeerd. De OnePlus 10 Pro heeft daarnaast de snelst ladende batterij ooit bij een OnePlus-telefoon: een 80W SuperVOOC Flash Charge dat zijn enorme 5.000 mAh batterij in slechts 32 minuten van 1 naar 100% kan brengen. De OnePlus 10 Pro ondersteunt ook 50W AirVOOC Wireless Flash Charge, waarmee het toestel in 47 minuten van 1 naar 100% wordt opgeladen. Een 80W oplaaddock en bijbehorende USB-C kabel worden meegeleverd in de doos van de OnePlus 10 Pro.?

Prijs en verkrijgbaarheid

In China is het toestel vanaf 13 januari verkrijgbaar. Nederland en de rest van Europa volgt later in het jaar. Wanneer de OnePlus 10 Pro in India, Europa en Noord-Amerika wordt uitgebracht, zal het toestel worden ge´nstalleerd met OxygenOS 12, gebaseerd op Android 12.

portablegear.nl